اثر زوال بذر بر شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه استویاStevia rebaudiana Bertoni

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (294.88 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
چکیده
گیاه دارویی استویا دارای شیرینکننده طبیعی در برگها میباشد و در مقایسه با سایر شیرینکنندهها دارای خاصیت شیرین
کنندگی بیشتر و میزان کالری کمتری است. به منظور بررسی اثر زوال بذر بر شاخصهای مهم جوانهزنی بذر و خاصیت
انبارمانی این گیاه آزمایشی به صورت طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. تیمارهای زوال بذر شامل زمانهای صفر به
(6 و 144)ساعت در دمای 43 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 100 درصد بود. بیشترین درصد ،72 ، عنوان شاهد)، 48
1 سانتیمتر(، وزن / 0 سانتیمتر)، طول ریشهچه ( 572 / 18 )، طول ساقهچه ( 787 / جوانهزنی ( 82 درصد)، سرعت جوانهزنی ( 33
0 گرم) مربوط به تیمار شاهد و بدون زوال بود. در حالی که طول ساقهچه و وزن / 0 گرم) و خشک گیاهچه ( 004 / تر 019)
خشک گیاهچه در مدت 48 ساعت زوال بذر با حالت شاهد اختلاف معنیداری نداشت. بنابراین به نظر میرسد با افزایش
زمان زوال بذر از 48 ساعت شاخصهای جوانهزنی کاهش محسوس نشان داده و قدرت انبارمانی این گیاه پایین میباشد.
کلیدواژه ها