بررسی صفات کمی و کیفی گندم نان با استفاده از کاربرد سایکوسل، کود زیستی و سولفاتروی

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (271.08 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دﻛﺘﺮی ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژی ﮔﻴﺎﻫﺎن زراﻋﻲ و داﻧﺸﻴﺎر ﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، داﻧﺸﮕﺎه اﻳﻼم، اﻳﻼم، اﻳﺮان.
2اﺳﺘﺎد ﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت داﻧﺸﮕﺎه ﺷﻴﺮاز، ﺷﻴﺮاز، اﻳﺮان
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺻﻔﺎت ﻛﻤﻲ و ﻛﻴﻔﻲ داﻧﻪ ﮔﻨﺪم، اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﻪ ﺻﻮرت دو آزﻣﺎﻳﺶ ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح آﻣﺎری ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در دو ﻣﻨﻄﻘﻪ اﻳﻼم و ﺑﻮﺷﻬﺮ در ﺳﺎل زراﻋﻲ 1392-93 اﺟﺮا ﮔﺮدﻳﺪ. ﻓﺎﻛﺘﻮرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺷﺎﻣﻞ ﻛﺎرﺑﺮد دوﺳﻄﺢ ﺳﺎﻳﻜﻮﺳﻞ ﺻﻔﺮ و 2/5 ﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ(، ﺳﻮﻟﻔﺎتروی در 3 ﻣﻴﺰان )0، 25 و 50 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر( و ﻧﻴﺘﺮوﻛﺴﻴﻦ در 2ﺳﻄﺢ )ﺗﻠﻘﻴﺢ و ﻋﺪم ﺗﻠﻘﻴﺢ ﺑﺎ ﺑﺬر( ﺑﻮدﻧﺪ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ داﻧﻪ )13%/8(، ﮔﻠﻮﺗﻦ )36%/1(، ﮔﻠﻴﺎدﻳﻦ)53%/6( و ﮔﻠﻮﺗﻨﻴﻦ )31%/8 از ﺗﻴﻤﺎر ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ 2/5 ﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ ﺳﺎﻳﻜﻮﺳﻞ، ﻛﺎرﺑﺮد 50 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم درﻫﻜﺘﺎر ﺳﻮﻟﻔﺎتروی وﺗﻠﻘﻴﺢ ﺑﺬر ﺑﺎ ﻧﻴﺘﺮوﻛﺴﻴﻦ ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪ. ﺑﺎﻻﺗﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان اﺳﻴﺪﻫﺎی آﻣﻴﻨﻪ ﻟﻴﺰﻳﻦ، ﻣﺘﻴﻮﻧﻴﻦ و ﺗﺮﺋﻮﻧﻴﻦ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﻪﻣﻴﺰان 510، 545 و 772 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در 100 ﮔﺮم ﻧﻤﻮﻧﻪ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ از ﺑﺮﻫﻤﻜﻨﺶ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺳﺎﻳﻜﻮﺳﻞ در ﻏﻠﻈﺖ 2/5 ﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ، 50 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم درﻫﻜﺘﺎر ﺳﻮﻟﻔﺎتروی و ﺗﻠﻘﻴﺢ ﺑﺬر ﺑﺎ ﻧﻴﺘﺮوﻛﺴﻴﻦ ﺣﺎﺻﻞ ﺷﺪ. ﺑﻪ ﻃﻮرﻛﻠﻲ ﻣﻲﺗﻮان ﻧﺘﻴﺠﻪ ﮔﺮﻓﺖ ﻛﻪ در ﺷﺮاﻳﻂ دﻳﻢ، ﻛﺎرﺑﺮد ﺳﺎﻳﻜﻮﺳﻞ،
ﺳﻮﻟﻔﺎتروی و ﻧﻴﺘﺮوﻛﺴﻴﻦ در ﺑﻬﺒﻮد و اﻓﺰاﻳﺶ ﺻﻔﺎت ﻛﻴﻔﻲ داﻧﻪ ﮔﻨﺪم ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ ﻣﺆﺛﺮ واﻗﻊ ﺷﻮد.
کلیدواژه ها