بررسی وضعیت ماده معطر استیل پیرولین ارقام تجاری و محلی برنج در ایران

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناسی دانشگاه یاسوج و دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه شهرکرد،
2کارشناس ارشد اصلاح نباتات 3- استادیار اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج
چکیده
عطر و طعم برنج از ویژگی‌های مهم و تعیین کننده کیفیت خوراکی برنج است. در بین همه ترکیبات معطر شناخته شده، ماده 2- استیل- 1- پیرولین (2AP) یکی از ترکیبات اصلی عطر برنج معرفی شده است که تحت کنترل ژن آروما، fgr؛ می‌باشد. در تحقیق حاضر 20 رقم مختلف برنج از نظر وجود ماده 2AP در لایه آلورن آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. وضعیت ماده معطر 2AP در ارقام مورد بررسی، از واکنش آن با معرف 2 و 4- دی نیترو فنیل هیدرازین بررسی گردید. رقم‌های شمیم ممسنی، چمپای یاسوج، چمپای لوداب، دم سیاه، کامفیروز، دولار، هاشمی، عنبر بو، موسی طارم ، سالاری، طارم محلی، 304، لنجان و حسن سرایی در گروه برنج‌های عطری و رقم‌های غریب، آمل3، خزر، نعمت، شفق ممسنی، و شهری لوداب در گروه برنج‌های غیر عطری قرار گرفتند.
کلیدواژه ها
 
Title
Aromatic material Acetyl Pyrroline status study in some commercial and local rice varieties in Iran
Authors
Abstract
The amount of scent and flavor is one of the important and indicating features of rice food quality. Among all identified aromatic compounds, 2- acetyl-1- Pyrroline (2AP) compound has been introduced as one of the main compounds in rice aroma. In the present research, 20 varieties of rice were investigated based on the existence of 2AP compound, were took place in Yasouj University, faculty of agriculture. The status of the 2AP aromatic compound in the investigated varieties was studied from its reaction to the 2, 4- di Nitrophenyl Hydrazine chemical introducer. Shamim Mamasani, Kamfyrouz, Champa Yasouj, Dollar, Hashemi, Anbarboo, Champa Loudab, Mousa Tarom, Dom Sya Mamasani, Salary, local Tarom, 304, Lenjan and Hassan Seraei varieties were categorized in the aromatic rice group and Gharib, Amol-3, Khazar, Nemat, Shafagh Mamasani and Shahri Ludab varieties in the non-aromatic rice group.