تاثیر زمانهای مختلف امواج ماکروویو روی جوانه زنی برنج

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (178.61 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد تهران – ایران
2روه برق، الکترونیک و مهندسی سیستم دانشکده مهندسی دانشگاه پوترای مالزی
چکیده
رنج (Oriza sativa) یکی از پر مصرف ترین محصولات کشاورزی و غذای اولیه پایدار بیش از دو میلیارد نفر در جهان است. در این تحقیق، تاثیر زمانهای مختلف امواج مایکروویو روی درصد و سرعت جوانه زنی بذر، رشد ریشه چه و ساقه مطالعه شدند. نتایج نشان دادند که بذوری که به مدت ده ساعت در معرض امواج مایکروویو قرار گرفتند از بیشترین درصد و سرعت جوانه زنی، رشد ریشه چه و ساقه چه برخوردار بودند. سه روز پس از تیمار بذور با ده ساعت امواج مایکروویو در روز ،100٪ بذور با متوسط زمان جوانه زنی1/2 روز MGTa3)) جوانه دار شدند. اگرچه، سایر زمان های امواج مایکروویو اثرات متوسطی بر درصد جوانه زنی بذر (بین 93 تا 98 درصد) نشان دادند، اما آنها موفق به کاهش مدت زمان متوسط جوانه زنی نشدند. نتایج نشان دادند که ده ساعت در روز قرار گرفتن بذور در معرض امواج مایکروویو بمدت شش روز شاخص های رشد بذور (ریشه چه و ساقه چه) را بطور بسیار معنی داری تسهیل و افزایش داد. بنابراین، با توجه به نقش امواج ماکروویو در افزایش درصد و سرعت جوانه زنی و بویژه افزایش سرعت رشد ریشه چه و ساقه چه این تکنیک به سادگی و بدون ایجاد آلودگی زیست محیطی می تواند در تولید نشاهای برنج که مهمترین مرحله تولید برنج می باشد مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها
 
Title
The effects of exposure times of microwave frequency on the seed germination of rice (Oriza sativa)
Authors
Abstract
Oriza sativa is one of the highest demands crops and a primary stable food for more than two billion people in the world. Here, we focused on exposure times of microwave frequency effects on the seed germination percentage and rate of rice. The results revealed that the highest germination percentage was obtained from the seeds treated with ten hours exposure times of microwave frequency. After three days of exposure times, 100% of the seeds germinated with a mean germination time (MGTa3) of 2.1 days. Although, the other exposure times of microwave frequency showed moderate effects on germination (GPa3 ranged from 93% to 98%), but they failed to reduce the MGTa3. Treating the seedlings with microwave frequency showed that ten hour exposure times of microwave frequency for six days significantly facilitated and improved the germination indices (primary shoot and root length). Therefore, the technique is expected to benefit for seed germination considering its simplicity the improvement of seed germination percentage and rate, primary shoot and root length in rice, without causing environmental toxicity to produce rice seedlings, which is the most important stage rice cultivation.