بررسی خصوصیات زراعی و کیفی چند رقم توتون تیپ شرقی در استان‌ مازندران

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (121.58 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش
2مرکز تحقیقات توتون رشت
چکیده
به منظور بررسی خصوصیات زراعی و کیفی چند رقم توتون شرقی جهت جایگزینی رقم زراعی باسما2- 178، ارقام ارومیه205 و ازمیر به همراه رقم شاهد باسما2- 178 درقالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 4 تکرار در منطقه بهشهر (استان مازندران) طی سال‌های 88 و 89 مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفات مورد ارزیابی عبارت بودند از: تعداد برگ، طول و عرض برگ، ارتفاع بوته، روزهای تا گلدهی، وزن سبز، عملکرد ، متوسط قیمت توتون، درآمدناخالص در هکتار، درصد قند و نیکوتین در2 شرایط عمل‌آوری گرمخانه‌ای و آفتاب خشک.نتایج تجزیه واریانس در استان مازندران نشان داد که بین ارقام از نظر عملکرد، متوسط قیمت، درآمد و درصد نیکوتین در هر دو شرایط عمل‌آوری کلکتور و گرمخانه، وزن سبز، تعداد برگ، روزهای تا گلدهی و درصد قند در شرایط گرمخانه در سطح احتمال 1 درصد اختلاف معنی‌دار وجود داشت. در استان مازندران با در نظرگرفتن عملکرد، متوسط قیمت، درآمد و تست ذایقه‌ای، ارقام ارومیه 205 و ازمیر برای مناطق باسماکاری معرفی گردید.
کلیدواژه ها
 
Title
Studying of the agronomic and qualitative characteristics of some oriental tobacco varieties in mazandaran provinces
Authors
Abstract
In order to studying of the agronomic and qualitative characteristics of some oriental tobacco varieties for introduce new cultivars, Orumieh205 and Izmir instead of Basma178-2(check variety)were evaluated in RCBD with four replications in Behshahr area (mazandaran provinces)in 2009-2010. In this study, number of leaves, leaf width and length, plant height, days to flowering, green weight and also, yield, tobacco average price and income traits in both sun-curing and flue-curing process conditions were evaluated. The results of combined variance analysis in mazandaran showed that there were significant differences among varieties for yield, average price and income in two processing condition sun-curing and flue-curing , the number of leaves, days to flowering and leaf green weight in flue-curing condition in 1% probability level. By considering yield, average price, income and taste characteristics, Orumieh205 and Izmir varieties were introduced for cultivation in mazandaran.