تغییرﺳﻄﻮح آﻧﺘﻲ اﻛﺴﻴﺪانﻫﺎی ﻏﻴﺮآﻧﺰﻳﻤﻲ و ﮔﻮﻧﻪﻫﺎی اﻛﺴﻴﮋن ﻓﻌﺎل (ROS) در ﮔﻮﻧﻪﻫﺎی وﺣﺸﻲ ﺑﺎدام در اﺛﺮ اﻟﻘﺎی ﺗﻨﺶ ﺳﺮﻣﺎزدﮔﻲ

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (361.59 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1ﮔﺮوه زﻳﺴﺖ ﺷﻨﺎﺳﻲ، داﻧﺸﮕﺎه ﭘﻴﺎم ﻧﻮر
2اﺳﺘﺎدﻳﺎر، ﻋﻀﻮ ﻫﻴﺌﺖ ﻋﻠﻤﻲ داﻧﺸﮕﺎه ﺷﻬﻴﺪ ﭼﻤﺮان اﻫﻮاز
چکیده
ﮔﻮﻧﻪﻫﺎی وﺣﺸﻲ ﺑﺎدام )Punus spp.( دارای ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﺑﺎﻻﻳﻲ ﺑﻪ ﺳﺮﻣﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ اﻳﻦ اﻣﺮ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﺳﻴﺴﺘﻢﻫﺎی دﻓﺎﻋﻲ آﻧﺘﻲ اﻛﺴﻴﺪاﻧﻲ ﺑﻮده،از اﻳﻦ رو ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﻨﺎﺑﻊ ژرم ﭘﻼﺳﻢ ﻗﺎﺑﻞ ﻗﺒﻮل ﺟﻬﺖ ﺑﻪﻧﮋادی ﭘﺎﻳﻪﻫﺎی درﺧﺘﺎن ﻣﻴﻮه ﺑﻪ ﺣﺴﺎب ﻣﻲآﻳﻨﺪ. آﺳﻜﻮرﺑﺎت ﻳﻚ ﻋﺎﻣﻞ ﻗﻮی و ﻓﻌﺎل ﺟﺎروب ﻧﻤﻮدن ﮔﻮﻧﻪ ﻫﺎی اﻛﺴﻴﮋن ﻓﻌﺎل ROS ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ با H2O2 واﻛﻨﺶ داده و در ﻳﻚ واﻛﻨﺶ ﺗﻮﺳﻂ آﺳﻜﻮرﺑﺎت ﭘﺮاﻛﺴﻴﺪاز APX و ﺑﻪ ﻃﻮر ﻏﻴﺮآﻧﺰیمی با 1O,O2,OH•, OH• و ﻫﻴﺪروﭘﺮواﻛﺴﻴﺪاز ﭼﺮﺑﻲ ﺗﺠﺰﻳﻪ ﻣﻲﮔﺮدد. α -ﺗﻮﻛﻮﻓﺮول ﻳﻜﻲ از خصوصیات گونههای متحمل به تنش بوده، به طوری که از طریق تجزیه ،1O OH•محدود نمودن H2O2 پراکسیداسیون چربی عمل مینماید. همچنین در حفظ وضعیت احیاء مناسب در کلروپلاست و پایداری ساختار غشا از طریق اثر متقابل با زنجیره آسیل چربیهای غیراشباع، نقش حائز اهمیتی دارد. بنابراین میتوان از خصوصیات آنتیاکسیدانهای غیر آنزیمی جهت شناسایی ژنوتیپهای متحمل به سرما در به نژادی استفاده نمود.
کلیدواژه ها
 
Title
Cold-induced changes in non-antioxidant defenses and reactive oxygen species in eight wild almond species
Authors
Abstract
Wild almond species (Prunus spp.) demonstrate a greater resistance to low temperatures due to their
antioxidant defenses and so represent valuable germplasm sources for rootstock breeding. Ascorbate is a
potent ROS scavenger that reacts with H2O2 in a reaction catalyzed by APX, and non-enzymatically with
1O2, O2–, OH• and lipid hydroperoxides.The increase in α-toc content is characteristic of stress-tolerant
species, as it deactivates 1O2, O2–, OH• and partly H2O2, and limits lipid peroxidation by reducing lipid
peroxyl radicals, helping also to preserve an adequate redox state in chloroplasts and stabilizing membrane
structures due to its interactions with polyunsaturated fatty acyl chains. Thus, The differences in non-
Enzymatic antioxidative traits among the almond species support the hypothesis of their importance in cold
tolerance and could provide an useful probe to identify tolerant genotypes in breeding programs.
Keywords
α-tocopherol, Ascorbate, Cold Stress, Prunus Spp