ارتباط بین فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان با وزن تر گیاهچههای لوبیا قرمز تحت تنش شوری
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
دکترا دانشگاه محقق اردبیلی و استاد دانشگاه تبریز
چکیده
در این مطالعه اثر تنش شوری بر وزن تر، MDA، H2O2، پلی فنول کل، پروتئین فعالیت ایزوزیمهای آنتی اکسیدان سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و پراکسیداز (POX) در 10 ژنوتیپ لوبیا قرمز (Phaseolus vulgaris L.) در مقایسه با شرایط طبیعی در قالب فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی ارزیابی شد. برای هر نوار ژل میزان "مساحت × شدت" بعنوان فعالیت ایزوزیمی با نرم افزار MCID محاسبه شد. سه ایزوزیم برای SOD، یک ایزوزیم برای CAT و سه ایزوزیم برای POX بدست آمد. تنش شوری بطور معنیدار باعث کاهش وزن تر گیاهچهها شد. میزان MDA، H2O2، پلی فنول و پروتئین کل در شرایط تنش شوری نسبت به شرایط عادی بیشتر بود. شوری سبب افزایش فعالیت اکثر ایزوزیمهای آنتی اکسیدان شد. در بین تمام ایزویمهای آنتی اکسیدان و سایر صفات مورد بررسی فقط فعالیت SOD2 با وزن تر گیاهچههای لوبیا قرمز ارتباط نشان داد.
کلیدواژه ها