تاثیر تنش شوری بر فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان گیاهچههای لوبیا چیتی
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
دکترا دانشگاه محقق اردبیلی، استاد دانشگاه تبریز و مربی دانشگاه پیام نور
چکیده
اثر تنش شوری ناشی از NaCl بر وزن تر، میزان رنگدانه و فعالیت ایزوزیمهای آنتی اکسیدان پراکسیداز (POX)، کاتالاز (CAT) و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) در 9 ژنوتیپ لوبیا چیتی در مقایسه با شرایط آبیاری عادی مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش در قالب فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی اجرا شد. یکی از فاکتورها شرایط آبیاری با دو سطح صفر و 400 میلی مولار NaCl و فاکتور دیگر ژنوتیپهای لوبیا در نظر گرفته شد. شوری سبب کاهش وزن تر گیاهچههای لوبیا چیتی بهمیزان 31/24 درصد گردید. تجزیه الکتروفورزی با استفاده از ژل پلی آکریلامید هشت درصد افقی انجام گردید و ایزوزیمهای POX، CAT و SOD در یکی از لایه های ژل رنگ آمیزی شدند. برای هر نوار در روی ژل میزان "مساحت × شدت" بعنوان فعالیت ایزوزیمی با نرم افزار MCID ارزیابی و یادداشت گردید. سه ایزوزیم برای POX، یک ایزوزیم برای CAT و سه ایزوزیم برای SOD بدست آمدند. فعالیت ایزوزیمی در حالت شوری بیشتر از حالت عادی بود. میزان افزایش POX1، POX2 و POX3 بهترتیب 38/48، 21 و 02/43 درصد، میزان افزایش CAT1 85/43 درصد و SOD1، SOD2 و SOD3 بهترتیب 31/26، 89/13 و 64/17 درصد برآورد گردید.
کلیدواژه ها
Title
Effect of salt stress on antioxidant enzymes activites in pinto bean (Phaseolus vulgaris L.) seedlings
Authors
Abstract
Effect of salt stress (NaCl) on fresh weight, amount of pigment content and peroxidase (POX), catalase (CAT) and superoxide dismutase (SOD) in nine genotypes of pinto bean were exposed to two levels of NaCl )0 and 400 mM(. A factorial experiment on the basis of completely randomized design was carried out in laboratory conditions. Salinity stress increased carotenoids in leaves. Salinity caused reduction of fresh weight (24.31%). Electrophoretic analyses were performed by using 8% slab polyacrylamide gels. For each isozymic band the “density × area” scores onto gels were evaluated by MCID software as enzymatic activity. Three isozymes were observed for POX, One for CAT and three for SOD. Salt stress increased activities of all observed enzymes. Applied salt stress increased activities of POX1, POX2 and POX3 48.38, 21 and 43.02 percent respectively. For CAT1 it was 43.85 and SOD1, SOD2 and SOD3 activity increment were estimated 26.31, 13.89 and 17.64 percent.