بررسی تاثیر محلولپاشی اسیدآسکوربیک و اسیدسالیسیلیک بر محتوای کلروفیل و کاروتنوئید گیاه کدو تخم کاغذی (.Cucurbita pepo L) تحت شرایط تنش کمآب
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه شاهرود
2هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه شاهرود.
چکیده
به منظور بررسی تأثیر محلولپاشی اسیدآسکوربیک و اسیدسالیسیلیک بر خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه کدوی تخمکاغذ (Cucurbita pepo L.) در شرایط تنش کم آبی آزمایشی به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار، سال 1392 در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود اجرا شد. تیمارها شامل دوره آبیاری در 3 سطح (6، 9 و12روز یکبار) به عنوان فاکتور اصلی، ترکیب تیماری سطوح اسیدآسکوربیک و اسیدسالیسیلیک که شامل 3 سطح (0، 15 و30 میلیمولار) و2 سطح (0 و4/0 میلیمولار) به عنوان فاکتور فرعی میباشد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر متقابل دورآبیاری و اسیدآسکوربیک بر وزن صد دانه و اثر متقابل اسیدآسکوربیک و اسیدسالیسیلیک بر وزن کدو معنیداری بود. اثر متقابل دورآبیاری و اسیدآسکوربیک و اسیدسالیسیلیک بر روی مقدار کاروتنوئید، کلروفیل کل و تعداد دانه در میوه اثر معنیدار داشت. بیشترین میزان کاروتنوئید و کلروفیل کل در اثر محلولپاشی با غلظت 30 میلیمولار اسیدآسکوربیک و 4/0 میلیمولار اسیدسالیسیلیک در شرایط عدم تنش بدست آمده است. بیشترین دانه در کدو در صورت محلولپاشی همزمان 15 میلیمولار اسیدآسکوربیک و 4/0 میلیمولار اسیدسالیسیلیک در شرایط عدم تنش مشاهده میشود. همچنین بیشترین وزن صد دانه در صورت محلولپاشی 30 میلیمولار اسیدآسکوربیک درشرایط تنش ملایم دیده میشود.
کلیدواژه ها
Title
Study of the effect of Ascorbic acid and Salicylic acid Foliar on the chlorophyll total and carotenoids Contents of the plant seeds paper pumpkin (Cucurbita pepo L.) on the condition of water deficit stress.
Authors
Abstract
In order to study of the effect of Ascorbic acid and Salicylic acid Foliar on the physiological of the plant seeds paper pumpkin (Cucurbita pepo L.) on the condition of water deficit stress an experiment was conducted in a split factorial based on randomized complete block design with three replications at Research Station, Faculty of Agricultural, Shahrood University in year 2013. Treatments included three levels irrigation interval (6, 9, and 12 days) as the main plot, ascorbic acid, with three levels (zero, 15 and 30 Mm) and salicylic acid with 2 levels (zero and 0.4Mm) as sub plot. Aanalysis of variance showed that the interaction between irrigation interval and ascorbic acid significantly affected 100-seed weight, and also interaction between ascorbic acid and salicylic acid significantly affected weight pumpkin. That interaction between irrigation interval, ascorbic acid and salicylic acid significantly affected amount of number of grains per plant, chlorophyll total, carotenoids and the highest value chlorophyll total and carotenoids was obtained in 30 Mm ascorbic acid and 0.4 Mm salicylic acid foliar in non-stress conditions. The highest value number of grains per plant was obtained in 30 Mm ascorbic acid and 0.4 Mm salicylic acid foliar in non-stress conditions. also the highest value 100-seed weight was obtained in 30 Mm ascorbic acid foliar in mild-stress conditions.