بررسی تاثیر مدت زمان پرایمینگ بر خصوصیات جوانه زنی گیاه دارویی سرخارگل(Echinaceac angustifolia .L) تحت تنش شوری
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناسی ارشد، علوم و تکنولوژی بذر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد،تهران، ایران
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مدت زمان پرایمینگ بر جوانهزنی بذر سرخارگل در شرایط تنش شوری بود. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. پیشتیمارها شامل(0 (شاهد)، 10، 20و 30 ساعت) و 5 سطح تنش شوری(0، 3، 6، 9 و 12 dS.m -1 ) بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که پرایمینگ بر درصد جوانهزنی معنیدار بود)01/0 (p ≤. همچنین عامل شوری بر صفات طول و وزن خشک گیاهچه، درصد و ضریب جوانهزنی اثر معنیداری داشت. برهمکنش پرایمینگ و تنش شوری بر طول گیاهچه معنیداری بود(05/0p<). نتایج حاصل از مقایسه میانگین، افزایش درصد جوانهزنی در پرایمینگ 10 ساعته را نشان داد. همچنین با افزایش تنش شوری، طول گیاهچه و درصد جوانهزنی نسبت به وزن خشک گیاهچه کاهش یافت. نتایج برهمکنش پرایمینگ و تنش شوری، افزایش معنیدار طول گیاهچه و ضریب جوانهزنی در پرایمینگ شاهد را نشان داد. علاوه بر این مقدار وزن خشک گیاهچه در پرایمینگ شاهد در سطح شوری 12(dS. m -1) افزایش یافت. اما از نتایج استنباط شد که پرایمینگ 10 ساعته اثر مثبتی بر افزایش درصد جوانهزنی و ویگور وزنی در سطوح مختلف شوری داشت.
کلیدواژه ها
Title
Effects of priming duration on seed germination of Echinacea medicinal plants (Echinaceac angustifolia .L) under salt stress
Authors
Abstract
The purpose this study was to determine the effect of priming duration on seed germination under salinity was Echinacea. Factorial experiments in a completely randomized design in three replications. including pre-treatment (0 (control), 10, 20 and 30 hours) and five salinity levels (0, 3, 6, 9 and 12 dS.m -1),respectively. Results of variance analysis showed that priming was significant on germination percentag (p ≤0/01). Also factor salinity length and seedling dry weight, percentage and germination coefficient had no significant effect. Priming interaction priminig and tension salinity seedling length was significant (p ≤0/05). The results of the mean comparison, showed a 10 hour priming increases germination precentage. Increasing salinity during seedling lenght and germination percentage than seedling dry weight decreased. The results of the interaction between priming and salinity, a significant increase in germination, seedling length and ratio controls showed priming. In addition, seedling dry weight in the control priming salinity level 12 (dS. m -1) increased. But it was concluded from the results of 10 hour priming enhances germination and weight of vigor positive effect at different levels of salinity.