بررسی اثر تنش شوری برخصوصیات مورفوفیزیولوژیک علف‌هرز تاج‌خروس (Amaranthus retrofelxus L.)

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (216.6 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناسی ارشد شناسایی و مبازره با علف‌های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
2دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
چکیده
به منظور بررسی تنش شوری بر خصوصیات رشد و صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک علف‌هرز تاج‌خروس آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال 1392 در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار با سطوح شوری 1، 3، 5، 7 و 9 دسی زیمنس بر متر انجام شد. صفات مورد آزمایش سطح برگ بوته، ارتفاع بوته، وزن خشک در هر بوته، شاخص کلروفیل (SPAD)، نفوذپذیری نسبی غشاء و محتوای نسبی آب برگ (RWC) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که در این آزمایش ارتفاع، وزن خشک بوته، شاخص کلروفیل و محتوای نسبی آب برگ تحت تاثیر شوری قرار گرفته، و با افزایش شوری کاهش یافته است و تنش شوری باعث افزایش نفوذپذیری نسبی غشاء برگ شده و بر سطح برگ در علف‌هرز تاج‌خروس اثر معنی داری نداشته است. اثر افزایش شوری از dSm-1 1 به dSm-1 9 بر کاهش ارتفاع، و وزن خشک بوته شاخص کلروفیل (SPAD)، و محتوای نسبی آب برگ (RWC) به ترتیب 22/10، 33/31، 5/18 و 5/6 درصد و بر افزایش نفوذپذیری غشاء 5/62 درصد بود.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of salinity Stress on morphophysiological characteristics of Redroot Pigweed (Amaranthus retrofelxus L.)
Authors
Abstract
In order to the study of salinity stress on the morphophysiological traits of redroot pigweed (Amarantus retroflexus) an experimental glasshouse was done as a randomized complete block design in faculty of agriculture, University of Birjand in 2013. Salinity levels were 1, 3, 5, 7 and 9dS.m-1. In this experiment morphophysiological traits such as; leaf area per plant, plant height, dry weight per plant, chlorophyll index (SPAD), relative membranes permeability and leaf relative water content (RWC) were measured. Results showed plant height, plant dry weight, chlorophyll index (SPAD) and leaf relative water content (RWC) were affected by salinity, and decreased with increasing salinity. But relative membranes permeability leafs increased. Also, results showed that with increasing of salinity from 1dS. m-1 to 9dS.m-1, plant height, plant dry weight, chlorophyll index and leaf relative water content reduced 10.22, 31.33, 18.5 and 6.5% % respectively. and increase in relative membranes 62.5% permeability.