آنالیز حساسیت انرژی در نظام تولید شلتوک برنج در استان مازندران

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (196.61 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
2استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
4کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
این پژوهش با هدف تحلیل اثر میزان و نوع انرژی‌های ورودی بر عملکرد شلتوک برنج در شهرستان ساری استان مازندران در سال 91-1390 انجام شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه و مصاحبه حضوری با شالی‌کاران جمع‌آوری شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که افزوده و کارایی انرژی تولید برنج در این منطقه به ترتیب 77/27931 مگاژول بر هکتار و 83/1 است. نتایج استفاده از تابع کاب داگلاس مشخص نمود که تأثیر نهاده‌های انرژی ماشین‌ها، سوخت دیزل، کودهای شیمیایی و سموم شیمیایی بر روی عملکرد مثبت و تأثیر نهاده‌های انرژی بذر و نیروی انسانی بر روی عملکرد منفی بود. بطوریکه با افزایش یک مگاژول در انرژی ورودی نهاده‌های بذر، نیروی انسانی، ماشین‌ آلات، سوخت دیزل، کودهای شیمیایی و سموم شیمیایی عملکرد به ترتیب معادل 058/0-، 992/0-، 078/0، 004/0، 027/0، 089/0 کیلوگرم تغییر یافت. نهاده ماشین‌ آلات نیز با بزرگ‌ترین بتا استاندارد (64/0)، بیش‌ترین تأثیر را بر روی عملکرد داشت و تأثیر این نهاده بر روی عملکرد معنی‌دار (01/0p≤) بود.
کلیدواژه ها