اثر سالیسلیک اسید وتنش کمبود آب بر اختلاف دمای کانوپی گندم رقم چمران

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (114.23 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1هیئت علمی مؤسسه تحقیقات ثبت وگواهی بذر ونهال
2عضوهیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خوزستان
چکیده
به منظور بررسی تاثیر سالیسلیک اسید و تنش کمبود آب روی اختلاف دمای کانوپی گندم رقم چمران این تحقیق در اراضی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در دوسال 1391و1392 انجام گردید. نتایج این تحقیق نشان داد اثر سال وتنش بر اختلاف دمای کانوپی معنی دار نبودند. زمان مصرف و غلظت سالیسیلیک اسید بر اختلاف دمای کانوپی اثر معنی دار داشت. عملکرد دانه همبستگی مثبت ومعنی دار با اختلاف دمای کانوپی از ابتدای رشد گیاه تا مرحله گلدهی داشت. از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که کاربرد سالیسلیک اسید در مراحل رویشی و زایشی گندم باعث افزایش اختلاف دمای کانوپی جهت افزایش عملکرد دانه به عنوان راهکار دفاعی در مقابل تنش کمبود آب اهمیت زیادی دارد.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of Salicylic acid and Water Deficit stress on canopy temperature difference (CTD)of wheat chamran cultivar
Authors
Abstract
In order to study Effects Salicylic acid and water deficit stress on canopy temperature difference (CTD) of wheat chamran cultivar an experiment was conducted at the Safiabad agricultural research center, Dezful, in two years 2012 and 2013. The results of experiment showed Stress and year were not affected on canopy temperature difference (CTD). Effect usage time salicylic acid and its dosage were affected on CTD. The low dosage (. /7mmolar) in growth vegetative had the most CTD. Grain yield had positive and significant correlation canopy temperature difference from at first plant growth until flowering stage. It can be concluded from this study that salicylic acid in vegetative and reproductive wheat due to increase CTD for increase to grain yield for defiance mechanism was important.