اثرات آللوپاتیک عصاره آبی پوست سبز میوه گردو بر برخی صفات فیزیولوژیک لوبیا قرمز
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد رشته اگرواکولوژی دانشگاه شهرکرد،
2استادیار گروه زراعت دانشگاه شهرکرد
چکیده
به منظور بررسی اثرات آللوپاتی عصاره آبی پوست سبز میوه گردو بر صفات فیزیولوژیک لوبیا قرمز، آزمایشی بصورت فاکتوریل در
قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد انجام شد. تیمارها شامل
100 درصد عصاره آبی پوست سبز میوه گردو و آب مقطر بعنوان شاهد بودند. وهمچنین 3 روش مصرف ،50 ،25 ،12/ غلظتهای 5
عصاره شامل خاک کاربرد زمان کاشت، محلولپاشی و خاک کاربرد در زمان 4 برگی لوبیا انجام شد. نتایج نشان داد که عصاره آبی
کاهش یافت. a پوست سبز میوه گردو دارای اثر آللوپاتیک میباشد. آنالیز دادهها نشان داد که با افزایش غلظت عصاره، مقدارکلروفیل
12 درصد عصاره بیشترین و در تیمار غلظت 100 درصد در زمان کاشت کمترین مقدار مشاهده شد. / به طوریکه در تیمار شاهد و 5
را دارا بودند. b تیمار غلظت 50 و 100 درصد عصاره به روش محلولپاشی و خاک کاربرد زمان 4 برگی کمترین میزان کلروفیل
ثیر غلظت ◌ٔ کمترین میزان کارتنوئید مربوط به غلظت عصاره 100 درصد در مرحله چهار برگی بود. میزان پروتئین برگ تحت تا
عصاره و نحوه مصرف قرار گرفت و نسبت به تیمار شاهد کاهش چشمگیری داشت و تیمار 100 درصد غلظت عصاره و نحوه
ثیر ◌ٔ مصرف در مرحله 4 برگی کمترین میزان پروتئین وتیمار شاهد دارای بیشترین میزان پروتئین بود. میزان پرولین برگ هم تحت تا
غلظت عصاره و هم نحوه مصرف عصاره قرار گرفت. با افزایش غلظت عصاره و همچنین نحوه مصرف عصاره در مرحله 4 برگی و
زمان کاشت میزان پرولین افزایش یافت. به نظر میرسد یک نوع مکانیسم سازگاری برای افزایش مقاومت در برابر تنش باشد.
قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد انجام شد. تیمارها شامل
100 درصد عصاره آبی پوست سبز میوه گردو و آب مقطر بعنوان شاهد بودند. وهمچنین 3 روش مصرف ،50 ،25 ،12/ غلظتهای 5
عصاره شامل خاک کاربرد زمان کاشت، محلولپاشی و خاک کاربرد در زمان 4 برگی لوبیا انجام شد. نتایج نشان داد که عصاره آبی
کاهش یافت. a پوست سبز میوه گردو دارای اثر آللوپاتیک میباشد. آنالیز دادهها نشان داد که با افزایش غلظت عصاره، مقدارکلروفیل
12 درصد عصاره بیشترین و در تیمار غلظت 100 درصد در زمان کاشت کمترین مقدار مشاهده شد. / به طوریکه در تیمار شاهد و 5
را دارا بودند. b تیمار غلظت 50 و 100 درصد عصاره به روش محلولپاشی و خاک کاربرد زمان 4 برگی کمترین میزان کلروفیل
ثیر غلظت ◌ٔ کمترین میزان کارتنوئید مربوط به غلظت عصاره 100 درصد در مرحله چهار برگی بود. میزان پروتئین برگ تحت تا
عصاره و نحوه مصرف قرار گرفت و نسبت به تیمار شاهد کاهش چشمگیری داشت و تیمار 100 درصد غلظت عصاره و نحوه
ثیر ◌ٔ مصرف در مرحله 4 برگی کمترین میزان پروتئین وتیمار شاهد دارای بیشترین میزان پروتئین بود. میزان پرولین برگ هم تحت تا
غلظت عصاره و هم نحوه مصرف عصاره قرار گرفت. با افزایش غلظت عصاره و همچنین نحوه مصرف عصاره در مرحله 4 برگی و
زمان کاشت میزان پرولین افزایش یافت. به نظر میرسد یک نوع مکانیسم سازگاری برای افزایش مقاومت در برابر تنش باشد.
کلیدواژه ها
Title
Allelopathic effects of walnut fruit green husk aqueous extract on some physiological characteristics of Red
bean
Authors
Abstract
In order to investigate the allelopathic effect of walnut fruit green husk aqueous extract on physiological
characteristics of red bean, a factorial experiment was conducted in a randomized complete block design
with three replications at the research greenhouse of faculty of agriculture, Shahrekord university.
Treatments were concentrations of 12.5, 25, 50, 100 % of the walnut fruit green husk aqueous extract and
distilled water as control and also use three methods extract the soil at planting time, soil and foliar
applications were made during the 4-leaf beans. The results showed that the Walnut fruit green husk aqueous
extract has allelopathic effect. The data analysis showed that with increasing concentration, a decrease
chlorophyll a. As a control treatment and 12.5 % of the treated extract maximum and minimum
concentration was 100 % at planting time. The concentrations of foliar and soil application of 50 and 100 %
of the time 4 leaf extract method had the lowest chlorophyll b. The lowest carotenoid concentration was 100
% in the four-leaf stage. Leaf protein extract were affected of concentration and mode of administration and
were significantly lower than the control treatment and treatment of 100 % extract and how to use of the 4-
leaf the least amount of protein and control treatment had the highest amount of protein. Proline contents of
leaves affected and the concentration of the extract was used. With increasing concentration, as well as how
to use the 4-leaf extract and proline contents increased planting time. Appears to be an adaptation mechanism
might increase stress resistance.
characteristics of red bean, a factorial experiment was conducted in a randomized complete block design
with three replications at the research greenhouse of faculty of agriculture, Shahrekord university.
Treatments were concentrations of 12.5, 25, 50, 100 % of the walnut fruit green husk aqueous extract and
distilled water as control and also use three methods extract the soil at planting time, soil and foliar
applications were made during the 4-leaf beans. The results showed that the Walnut fruit green husk aqueous
extract has allelopathic effect. The data analysis showed that with increasing concentration, a decrease
chlorophyll a. As a control treatment and 12.5 % of the treated extract maximum and minimum
concentration was 100 % at planting time. The concentrations of foliar and soil application of 50 and 100 %
of the time 4 leaf extract method had the lowest chlorophyll b. The lowest carotenoid concentration was 100
% in the four-leaf stage. Leaf protein extract were affected of concentration and mode of administration and
were significantly lower than the control treatment and treatment of 100 % extract and how to use of the 4-
leaf the least amount of protein and control treatment had the highest amount of protein. Proline contents of
leaves affected and the concentration of the extract was used. With increasing concentration, as well as how
to use the 4-leaf extract and proline contents increased planting time. Appears to be an adaptation mechanism
might increase stress resistance.
Keywords
Walnut fruit green husk aqueous extract, Physiological characteristics, Red bean