بررسی تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و روی بر کمیت و خواص کیفی کلزا در شرایط شور

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (143.78 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دکتری، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد،
2هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی، ایران.
چکیده
به منظور بررسی بررسی تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و روی بر کمیت و خواص کیفی کلزا در شرایط شور آزمایشی در سال 1390 به صورت فاکتوریل در قابل طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی آذربایجان‌شرقی انجام شد. نیتروژن در سه سطح (صفر، 100 و 150 کیلوگرم در هکتار)، روی در سه سطح (صفر، 5 و 10 کیلوگرم در هکتار) و شوری در دو سطح (8 و 16 دسی زیمنس بر متر) به ترتیب عامل اول، دوم و سوم آزمایش بودند. بر اساس نتایج به دست آمده، کاربرد نیتروژن منجر به افزایش معنی دار ارتفاع و عملکرد دانه در کلزا شد. با این وجود با افزایش سطوح کاربرد نیتروژن، درصد روغن کلزا به طور معنی داری کاهش یافت. با افزایش سطوح شوری از سطح 8 به 16 دسی زیمنس بر متر، ارتفاع و عملکرد دانه و درصد پروتئین کلزا به طور معنی دار کاهش یافت.
کلیدواژه ها
 
Title
Study of the nitrogen and zinc fertilizer effect on yield and quality of two oilseed rape in saline conditions
Authors
Abstract
in order to investigate the effects of the nitrogen and zinc fertilizer effect on yield and quality of two oilseed rape in saline conditions, a field experiment was conducted at Agricultural Research Station of East Azerbaijan Research Center for Agriculture and Natural Resources, Tabriz, Iran, in 2009-2010. The experiment was arranged by using a completely randomized block design based on factorial fashion with three replications. The experimental treatments included the nitrogen levels (0, 50 and 100 kg. ha-1), different zinc levels (0, 5 and 10 kg. ha-1) and salinity levels (8 and 16 dS/m). Based on results, nitrogen application had a significant effect of increasing plant height and grain yield of canola. However, oil percentage of canola was decreased as result to nitrogen levels. In addition, plant height and grain yield of canola were decreased by increasing salinity levels (from 8 to 16 dS/m).