تاثیر سرمادهی مرطوب بر ویژگیهای جوانهزنی و شکست خواب بذر ریواس(Rheum spp.)
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
2گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده
به منظور مطالعه اثر طول زمان و دمای دوره سرمادهی مرطوب بر شکستن خواب و جوانهزنی بذر ریواس، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل دمای سرمادهی در دو سطح (2 و5
درجه سانتیگراد) و طول دوره سرمادهی در پنج سطح (0، 5، 10، 15 و 20 روز) بود. صفات مورد بررسی شامل
درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، یکنواختی جوانهزنی، مدت زمانی که طول کشید تا 50% جوانه زنی رخ دهد (T50) و متوسط زمان جوانهزنی بودند. نتایج نشان داد که مناسبترین دما برای سرمادهی بذر 2 درجه سانتیگراد بود و با افزایش طول دوره سرمادهی مرطوب درصد، سرعت ویکنواختی جوانهزنی افزایش و T50 و متوسط زمان جوانهزنی (MGT)
کاهش یافت. بیشترین درصد جوانهزنی (67/90%) و سرعت جوانهزنی (189/0) در بذرهایی مشاهده شد که به مدت 20 روز در دمای 2 درجه سانتیگراد سرمادهی شده بودند.
درجه سانتیگراد) و طول دوره سرمادهی در پنج سطح (0، 5، 10، 15 و 20 روز) بود. صفات مورد بررسی شامل
درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، یکنواختی جوانهزنی، مدت زمانی که طول کشید تا 50% جوانه زنی رخ دهد (T50) و متوسط زمان جوانهزنی بودند. نتایج نشان داد که مناسبترین دما برای سرمادهی بذر 2 درجه سانتیگراد بود و با افزایش طول دوره سرمادهی مرطوب درصد، سرعت ویکنواختی جوانهزنی افزایش و T50 و متوسط زمان جوانهزنی (MGT)
کاهش یافت. بیشترین درصد جوانهزنی (67/90%) و سرعت جوانهزنی (189/0) در بذرهایی مشاهده شد که به مدت 20 روز در دمای 2 درجه سانتیگراد سرمادهی شده بودند.
کلیدواژه ها
Title
Effect of stratification on germination characteristics and breaking of dormancy in Rhubarb seed (Rheum spp.)
Authors
Abstract
To study the effects of time and temperature during the period of moist chilling to break dormancy and germination of Rhubarb seeds, an experiment was performed in a factorial based on completely randomized designs with three replications. Treatments included stratification temperature at two levels (2, 5°C) and stratification period at five levels (0, 5, 10, 15, 20 days). The studied characteristics included germination percentage (GP), germination rate (GR), germination uniformity (GU), time to 50% final germination (T50) and mean germination time (MGT). Results showed that the optimum temperature for seed stratification was 2 ° C and it was shown that with increasing the duration of moist chilling, percent, rate and uniformity of germination significantly increased and T50 and MGT decreased. The maximum germination percentage (90.67%) and germination rate (0.189) were observed in seeds stratified 20 days at 2 ° C.