تاثیر عصاره آبی اندامهای مختلف ازمک (Cardaria draba) بر خصوصیات جوانهزنی ذرتشیرین
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناس ارشد زراعت
2کارشناسی دانشگاه یاسوج
3هیئت علمی دانشگاه یاسوج
4دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی
چکیده
به منظور بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره آبی اندامهای مختلف علفهرز ازمک بر خصوصیات جوانهزنی و رشد گیاهچه ذرتشیرین، آزمایش جوانهزنی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در آزمایشگاه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج در سال 1390 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل عصاره آبی گلآذین، مخلوط برگ و ساقه، ریشه و مخلوط کلیه اندامهای ازمک در چهار سطح 25، 50، 75 و 100 درصد حجمی و تیمار شاهد (آب مقطر) بود. نتایج نشاندهنده کاهش درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، طول ریشهچه و ساقهچه، در اثر افزایش غلظت عصاره آبی ازمک بود. در این تحقیق عصاره هوایی ازمک اثر بازدارندگی بیشتری نسبت به ریشه داشت. افزایش غلظت عصارها باعث افزایش شدت بازدارندگی جوانهزنی شد. اما در اغلب موارد تفاوت معنیداری بین غلظتهای 75 و 100 درصد عصاره ازمک مشاهده نشد. براساس نتایج این تحقیق میتوان بیان نمود که ازمک از طریق تولید مواد شیمیایی دارای خاصیت آللوپاتی میتواند جوانهزنی و رشد ذرتشیرین را مختل نماید.
کلیدواژه ها