اثر نیتروژن بر میزان پروتئین و روغن دانه‌ی کنجد (Sesamum indicum L.)

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (266.53 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشگاه خوارزمی، دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی گیاهی،تهران،ایران
2دانشگاه خوارزمی، استاد گروه زیست شناسی گیاهی،تهران،ایران
3دانشگاه خوارزمی، استادیار گروه زیست شناسی گیاهی،تهران،ایران
چکیده
جهت بررسی تاثیر مقادیر مختلف نیتروژن به شکل کود اوره (Kg/Ha 60،40،0)بر میزان درصد پروتئین و روغن دانه‌ی کنجد، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی با 3تکرار در شهرستان بابل صورت گرفت که سنجش میزان پروتئین کل دانه از روش کجلدال و درصد روغن به روش سوکسله انجام شد. باتوجه به نتایج، با افزایش نیتروژن (Kg/Ha40،60) در گیاه،میزان پروتئین دانه به ترتیب از 16% به 21.4% و 22.8% افزایش پیدا کرد که این تغییر، تفاوت معناداری را برای درصد پروتئین نشان داد. درصورتیکه در میزان روغن اگرچه با اعمال کود اوره افزایش روغن دانه نسبت به شاهد حاصل شد، اما تفاوت معناداری بین اعمال کود Kg/Ha 40و 60 اوره دیده نشد.از انجاییکه کنجد یکی از مهمترین دانه‌های روغنی به شمار می‌رود، کاربرد کود نیروژن بر افزایش میزان درصد روغن دانه و پروتئین در این پژوهش مد نظر بوده که تاثیر مثبتی نیز در افزایش انها داشته است.
کلیدواژه ها