تاثیر کاربرد کود بیولوژیک و تغذیه برگی عناصر کممصرف بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیک و کیفیت علوفه در گیاه سورگوم (رقم پگاه)
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
محسن باقری ده آبادی1 ، حسین مقدم2 ، محمدرضا چائی چی2 ، نسرین زیلوئی2 ، امین اله موسوی2 ، رضا حسینی پور2
1دکتری دانشگاه تبریز
2استادیار، استاد و دانشآموخته کارشناسیارشد پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
به منظور بررسی تاثیر کاربرد کود زیستی و محلولپاشی عناصر آهن و روی بر برخی از خصوصیات فیزیولوژیکی و کیفی سورگوم علوفهای، آزمایشی در سال زراعی 1390 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران واقع در کرج، به صورت کرتهای خرد شده چند عاملی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا شد. تاثیر کاربرد میکوریزا به عنوان عامل اصلی در 2 سطح و محلولپاشی آهن و روی به عنوان عوامل فرعی، هر یک در 3 سطح در نظر گرفته شدند. در این آزمایش شاخص سطح برگ و صفات کیفی علوفه شامل قابلیت هضم ماده خشک و درصد پروتئین خام مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد با کاربرد کود زیستی و محلولپاشی عناصر کم مصرف آهن و روی، درصد ماده خشک قابل هضم علوفه به طور معناداری افزایش یافت. همچنین بیشترین درصد پروتئین خام به تیمار اثر متقابل سه گانه کاربرد کود زیستی، محلولپاشی آهن با غلظت هشت در هزار و محلولپاشی روی با غلظت سه در هزار تعلق داشت. تیمار کاربرد کود زیستی به همراه محلولپاشی با غلظتهای چهار در هزار آهن و شش در هزار روی نیز حائز بالاترین سطح شاخص سطح برگ بود.
کلیدواژه ها
Title
Effect of bio-fertilizer and foliar feeding of micronutrients on some of characteristics of physiological and forage quality in To study
Authors
Abstract
the effect of bio-fertilizers and foliar application of iron and zinc on some of characteristics of physiological and qualitative in forage sorghum, an experiment was conducted as split factorial on the basis of randomized complete block design with 4 replications in Research Farm of the College of Agriculture, University of Tehran (Karaj) in 2011. The effect of mycorrhiza (main factor) in 2 levels and both Fe and Zn foliar application (sub-factors) in 3 levels were evaluated. In this study, life area index and forage qualitative traits including dry matter digestibility and crude protein were measured. Results indicated that the use of bio-fertilizer and foliar application iron and zinc significantly increased dry matter digestibility of forage. Also, the maximum crude protein was related to integrated treatment of Mycorrhizal and foliar application of the Fe and Zn in concentrations of 8 and 3 per thousand, respectively. The maximum of leaf area index was related to treatment of Mycorrhizal and foliar application in concentrations of 4 and 6 per thousand for the Fe and Zn, respectively.