اهمیت مراحل گلدهی و پر شدن دانه در افزایش عملکرد گندم

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (126.2 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
2استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
3دکتری دانشگاه تبریز
4کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
به منظور شناخت فنولوژی طیف گسترده‏ای از ارقام و ژنوتیپ‏های گندم زراعی در ایران و ارتباط آن با افزایش عملکرد گندم، 36 ژنوتیپ گندم در قالب طرح لاتیس ساده با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران (کرج) در سال زراعی 90-1389 مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش روز درجه رشدی مراحل مختلف رشد و نمو شامل سبز شدن، گلدهی و رسیدگی فیزیولوژیک ثبت شد. همچنین در مرحله رسیدگی فیزیولوژیک صفات عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت اندازه گیری شد. نتایج نشان داد ارقام با گلدهی زود ‏هنگام دارای عملکرد دانه و شاخص برداشت بالاتری می‏باشند. همچنین مشاهده شد گلدهی دیر هنگام سبب کوتاهتر شدن طول دوره پر شدن دانه می‏شود.
کلیدواژه ها
 
Title
Importance of flowering and grain filling period stages on the increase of wheat yield
Authors
Abstract
To evaluate the phenology of a wide range of wheat genotypes in Iran and its relation with increase of wheat yield, 36 wheat genotypes were studied at Research Farm of the College of Agriculture, University of Tehran (Karaj) during 2010-11 growing season. Experimental design was simple lattice with three replications. In this experiment, the growth degree day of different stages of development, including emergence, flowering and maturity were recorded. At maturity, grain yield, biological yield and harvest index were measured. The results showed that the cultivars with early flowering had the highest grain yield and harvest index. Also, late flowering reduced grain filling period.