بررسی تاثیر تیمار های جیبرلیک اسید و تیوره بر شکستن خواب ریزغده های سیب زمینی ارقام سانته و بانبا

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (179.49 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی ﻛﺎرﺷﻨﺎﺳﻲ ارﺷﺪ رﺷﺘﻪ زراﻋﺖ،داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی،داﻧﺸﮕﺎه ﺑﻮﻋﻠﻲ ﺳﻴﻨﺎ ﻫﻤﺪان
2اﺳﺘﺎد ﻳﺎر ﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت ،داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی،داﻧﺸﮕﺎه ﺑﻮﻋﻠﻲ ﺳﻴﻨﺎ ﻫﻤﺪان
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺟﻴﺒﺮﻟﻴﻚ اﺳﻴﺪ و ﺗﻴﻮره ﺑﺮ ﺷﻜﺴﺘﻦ ﺧﻮاب رﻳﺰﻏﺪه ﻫﺎی ﺳﻴﺐ زﻣﻴﻨﻲ)SolanumtuberosumL.( ارﻗﺎم ﺳﺎﻧﺘﻪ و ﺑﺎﻧﺒﺎ ،آزﻣﺎﻳﺶ ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼ ﻧﺼﺎدﻓﻲ در 3 ﻧﻜﺮار در داﻧﺸﮕﺎه ﺑﻮﻋﻠﻲ ﺳﻴﻨﺎ ﻫﻤﺪان در ﺳﺎل 1392 اﻧﺠﺎم ﺷﺪ.ﺗﻴﻤﺎر ﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺷﺎﻣﻞ ارﻗﺎم)ﺳﺎﻧﺘﻪ و ﺑﺎﻧﺒﺎ( ،وزن ﻏﺪه 2 ﮔﺮم و ﺑﻴﺶ از 2 ﮔﺮم و ﻛﺎرﺑﺮد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ)ﺟﻴﺒﺮﻟﻴﻚ اﺳﻴﺪ و ﺗﻴﻮره( و زﻣﺎن ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ)2 ﻫﻔﺘﻪ و 3 ﻫﻔﺘﻪ ﺑﻮدﻧﺪ.رﻳﺰﻏﺪه ﻫﺎ ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﺟﻴﺒﺮﻟﻴﻚ اﺳﻴﺪ ﺑﺎ ﻏﻠﻄﺖ 150 ﭘﻲ ﭘﻲ ام و ﺗﻴﻮره 3 درﺻﺪ و ﺗﻮام اﻧﻬﺎ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ و ﺻﻔﺎت ﺗﻌﺪاد ﺟﻮاﻧﻪ،ﻃﻮل ﺟﻮاﻧﻪ و درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ.ﺗﺠﺰﻳﻪ داده ﻫﺎ ﻧﺸﺎن داد، ﻛﻪ رﻓﻢ ﺳﺎﻧﺘﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺑﺎﻧﺒﺎ ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﺟﻴﺒﺮﻟﻴﻚ اﺳﻴﺪ دارای ﻃﻮل ﺟﻮاﻧﻪ و ﺗﻌﺪاد ﺟﻮاﻧﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ از درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ ﺑﺎﻻﺗﺮی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ.ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻣﺸﺨﺺ ﺷﺪ ﻛﻪ ﻏﺪه ﻫﺎی دارای وزن ﺑﻴﺸﺘﺮ از 2 ﮔﺮم دارای ﻃﻮل ﺟﻮاﻧﻪ و ﺗﻌﺪاد ﺟﻮاﻧﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﻮدﻧﺪ، وﻟﻲ در درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﻲ داری ﺑﻴﻦ آﻧﻬﺎ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﻧﮕﺮدﻳﺪ.ﺑﺮرﺳﻲ ﻫﺎ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﻏﺪه ﻫﺎی ﺑﻴﺶ از 2 ﮔﺮم ﺗﻴﻤﺎر ﺷﺪه ﺑﺎ ﺟﻴﺒﺮﻟﻴﻚ اﺳﻴﺪ ، 2 ﻫﻔﺘﻪ ﭘﺲ از ﺑﺮداﺷﺖ از ﻧﻈﺮ ﺗﻤﺎم ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ وﺿﻌﻴﺖ ﺑﻬﺘﺮی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﻳﺮ ﺗﻴﻤﺎر ﻫﺎ دارد..
کلیدواژه ها
 
Title
Reduction of Giberllin acid and Thiourea on potato tuber dormancy of Sante and Banba varieties
Authors
Abstract
To study the effect of chemical treatment of gibberellic acid and dormancy Thiourea microtuberization potato (sol anum tuberosum L.) cultivar Sante and Banba, factorial complete block design at the University of Bu-Ali Sina University 3 Nkrar was conducted in 1392. Treatment The demo contains the digits (Sante and Banba), tumor weight (2 g, and more than 2 grams) and chemical application (gibberellic acid and Tyvrh) and after harvest (2 weeks and 3 weeks, respectively). microtuberization influenced by gibberellic acid a concentration of 150 ppm and Thiourea were 3% and their combined traits buds during germination and germination were studied. analysis revealed that Rfm Sante Banba affected by gibberellic acid than in the bud
Keywords
Banba, Thiourea, Gibberellic Acid, Sante potatoes