مطالعه عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا چیتی در کشت خالص و مخلوط با ارزن

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (127.99 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
2دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده
عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا چیتی در کشت خالص و مخلوط با ارزن در مزرعه کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا مطالعه شد. از طرح
32 و 40 بوته ارزن در ، 24 ،16 ، آزمایشی بلوکهای کامل تصادفی با 6 تیمار (کشت خالص لوبیا و کشتهای مخلوط افزایشی 8
متر مربع با کشت خالص لوبیا) و 3 تکرار استفاده شد. نتایج نشان داد که تمام صفات مورد بررسی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار
گرفتند. بیشترین و کمترین میزان صفات عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه، تعداد دانه در غلاف و تعداد غلاف در بوته لوبیا بهترتیب
در تیمار کشت خالص لوبیا و کشت مخلوط 40 بوته ارزن با لوبیا بدست آمد. با این وجود، بین تیمار کشت خالص لوبیا و کشت
مخلوط 24 بوته ارزن با لوبیا از نظر عملکرد دانه تفاوتی وجود نداشت. همچنین، نتایج حاکی از این بود که با افزایش تراکم ارزن در
مزرعه لوبیا از 8 به 40 بوته در مترمربع، بهطور معنیداری عملکرد دانه و بیولوژیک ارزن افزایش یافت. بنابراین، بهنظر میرسد کشت
مخلوط افزایشی ارزن با لوبیا، نه تنها عملکرد کل افزایش داد، بلکه کارایی استفاده از زمین را نیز افزایش میدهد.
کلیدواژه ها
 
Title
Study of yield and yield components of mung bean in sole and intercropping with millet
Authors
Abstract
Yield and yield components of mung bean in sole cropping and intercropping with millet was
studied at the Agricultural Farm of Bu-Ali University. Randomized complete block design with six
treatments (sole cropping of mung bean and additive intercropping of 8, 16, 24, 32 and 40 millet plant/m2
with mung bean) and three replications was used. Results showed that all traits were significantly
affected by experimental treatments. The highest and the lowest of traits of biological yield, grain
yield, number of seeds per pod and number of pod per plant were achieved at sole cropping of
mung bean and additive intercropping of 40 millet plant/m2 with mung bean, respectively. However,
there was no significant difference between sole cropping of mung bean and additive intercropping 24
millet plant/m2 with mung bean. Also, results indicated that with increasing millet density in the
bean’s field from 8 to 40 plant/m2, grain and biological yield of millet increased significantly.
Therefore, it seems that additive intercropping of millet with mung bean not only increased total
yield, but also increased land use efficiency.
Keywords
Mung bean, Intercropping, millet, Yield