اثرمحلول پاشی اتانول و سطوح مختلف مصرف گچ بر رشد و عملکرد لوبیا سبز در رشت

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (581.62 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮ ﻛﺎرﺷﻨﺎﺳﻲ ارﺷﺪ، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﻲ واﺣﺪ رﺷﺖ ﮔﺮوه زراﻋﺖ، رﺷﺖ، اﻳﺮان
2استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
3مربی زراعت و اصلاح نباتات، گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت.
چکیده
ﻜﻴﺪه
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ اﺗﺎﻧﻮل و ﮔﭻ ﺑﺮ رﺷﺪ و ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺳﺒﺰ از آزﻣﺎﻳﺶ ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ 4 × 4 ﺑﺎ ﻃﺮح ﭘﺎﻳﻪ ﺑﻠﻮﻛﻬﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﺳﺎل زراﻋﻲ 1392 در ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن رﺷﺖ اﺳﺘﻔﺎده ﮔﺮدﻳﺪ. ﻓﺎﻛﺘﻮر اول ﻣﻘﺎدﻳﺮ ﻣﺨﺘﻠﻒ اﺗﺎﻧﻮل)0، 10، 20 و 30 درﺻﺪ ﺣﺠﻤﻲ و ﻓﺎﻛﺘﻮر دوم ﻣﻘﺪار ﻣﺼﺮف ﮔﭻ)0، 60، 90 و 120 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﻮدﻧﺪ. ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻋﺒﺎرت ﺑﻮدﻧﺪ از: ﻃﻮل ﻏﻼف ﻫﺎ در زﻣﺎن ﺑﺮداﺷﺖ، ﺗﻌﻴﻴﻦ ﻛﻠﺮوﻓﻴﻞ، ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻏﻼف در واﺣﺪ ﺳﻄﺢ، ﭘﺘﺎﻧﺴﻴﻞ اﺳﻤﺰی آب ﺑﺮگ و ﻣﺤﺘﻮای ﻧﺴﺒﻲ آب ﺑﺮگ در 64،70،72،77 و84 روز ﭘﺲ از ﻛﺎﺷﺖ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺗﺠﺰﻳﻪ وارﻳﺎﻧﺲ ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﺸﺎن داد ﻣﻘﺪار ﻣﺼﺮف اﺗﺎﻧﻮل ﺑﺮ ﻃﻮل ﻏﻼف، ﻣﻘﺪار ﻛﺎروﺗﻨﻮﺋﻴﺪ ﺑﺮگ، ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻏﻼف، ﭘﺘﺎﻧﺴﻴﻞ اﺳﻤﺰی و ﻣﺤﺘﻮای ﻧﺴﺒﻲ آب ﺑﺮگ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻣﻌﻨﻲ داری ﻧﺪاﺷﺖ. ﻣﻘﺪار ﻣﺼﺮف ﮔﭻ ﻧﻴﺰ ﺑﺮﺻﻔﺎت ﻣﺬﻛﻮر ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻣﻌﻨﻲ داری ﻧﺪاﺷﺖ. اﻣﺎ اﺛﺮ ﮔﭻ و اﺗﺎﻧﻮل ﺑﺮ ﻣﻘﺪار ﻛﻠﺮوﻓﻴﻞ a و b ﺑﺮگ ﻣﻌﻨﻲ دار ﺷﺪ. اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ ﻣﺤﻠﻮل ﭘﺎﺷﻲ اﺗﺎﻧﻮل و ﮔﭻ ﺑﻪ ﻏﻴﺮ از ﻃﻮل ﻏﻼف، ﻣﻘﺪار ﻛﻠﺮوﻓﻴﻞ bﺑﺮگ و ﭘﺘﺎﻧﺴﻴﻞ اﺳﻤﺰی ﺑﺮگ در ﺳﺎﻳﺮ ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻣﻌﻨﻲ دار ﻧﮕﺮدﻳﺪ. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪه ﻣﻲﺗﻮان اﻇﻬﺎر داﺷﺖ ﻣﺼﺮف اﺗﺎﻧﻮل ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﮔﭻ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﭼﻨﺪاﻧﻲ در اﻓﺰاﻳﺶ ﻋﻤﻠﻜﺮد و ﺑﻬﺒﻮد ﺻﻔﺎت ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﻋﻤﻠﻜﺮد در ﮔﻴﺎه ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺳﺒﺰ ﻧﺪارد.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of ethanol foliation and amounts of gypsumon growth and yield green bean in Rasht
Authors
Abstract
In order to evaluated the effect of ethanol and gypsum on growth and yield of green bean a study was carried out in a randomized complete block design with 3 replications at Rasht city in 2013. Amounts of ethanol with 4 levels(0, 10, 20 and 30 v/v) factorialzed with amounts of gypsum with 4 levels(0, 60, 90 and 120 kg/ha) and following charaetristics were measured: pod length, green pod yield, haulm yield, chlorophyll contents of leavesosmotic potential and Relative water content of leaves at 64, 70, 72, 77,84 after planting. The analysis of variance indicated that foliar of ethanol and gypsum in soil application had no significant effects on measured charactristics, but interaction of ethanol with gypsum had significant effect on pod length, no. of pod per plant, chlorophyll b contect of leaves and osmotic potential of leaves 64, 70, 72, 77,84 day. The basis of these results indicate that foliar of ethanol on bean and application of gypsum in soil had not significant effect on growth and yield of this crop.
Keywords
Green bean, Ethanol, gypsum, Yield