بررسی تأثیر قارچ‌های انباری بر زوال بذر سویا در شرایط مختلف انبارداری

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (142.61 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
چکیده
به‌منظور بررسی تأثیر قارچ‌های انباری بر زوال بذر سویا در شرایط مختلف انبارداری پژوهشی در سال 92-1391 در مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. هدف از این تحقیق مطالعه تأثیر رطوبت‌های مختلف و شرایط نگهداری بذر بر میزان آلودگی به قارچ‌های انباری و زوال بذر سویا بود. بذرهای سویا رقم ویلیامز پس از 6 ماه نگهداری در شرایط کنترل شده(از نظر دما و رطوبت) و شرایط متداول نگهداری بذر در منطقه مغان از نظر آلودگی به قارچ‌های آسپرژیلوس فلاوس، آسپرژیلوس نیگر، فوزاریوم و پنسیلیوم و همچنین از نظر صفات مربوط به کیفیت بذر شامل درصد جوانه‌‌زنی و شاخص بنیه گیاهچه مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با افزایش رطوبت بذر همزمان با کاهش کیفیت بذر، میزان آلودگی به قارچ‌های انباری افزایش چشمگیر و معنی‌داری نشان داد. همچنین در انبار مغان با توجه به دما و رطوبت بالاتر نسبت به انبار کنترل شده، میزان آلودگی به قارچ‌های انباری بالاتر و کاهش بیشتری در صفات کیفی بذر شاهد بودیم. این بررسی نشان داد که با افزایش میزان رشد و تکثیر قارچ‌های انباری، زوال بذر سویا به شدت افزایش می‌یابد.
کلیدواژه ها
 
Title
Evaluation effect of storage fungi on soybean seed deterioration at different storage condition
Authors
Abstract
Evaluation effect of storage fungi on soybean seed deterioration at different storage condition
In order to assess storage fungi impact on soybean seed deterioration at different storage conditions; this study was fulfilled as factorial experiment based on completely randomized design in 4 replications at Seed and Plant Certification and Registration Institute (SPCRI) in 2012 and 2013. The aim of this study was evaluation the effect of different seed moistures and storing conditions on the infection with storage fungi and soybean seed deterioration. The seeds of Williams cultivar were evaluated for infection of Aspergillus flavus, Aspergillus niger, Fusarium and Penicillium fungi and also the related traits to seed quality consisting germination and seedling vigor index after six months storage at controlled conditions (temperature and relative humidity) and also common storage condition in Moghan. The results indicated that with seed moisture increasing the seed quality decreased and the infection with fungi increased significantly. Also a higher infection of fungi and more decrease of seed quality traits were observed in Moghan storage due to higher temperature and humidity compared to controlled storage. This research indicated that soybean seed deterioration increased sev