بررسی پدیده تحریک رشد چغندرقند تحت تنش ملایم شوری

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
2عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
3عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
چکیده
به منظور بررسی پدیده تحریک رشد چغندرقند تحت تنش ملایم شوری، آزمایشی در دو شرایط نرمال و شرایط تنش شوری ملایم (1-ds/m4=Ec) هر کدام در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب اجرا شد. در این آزمایش اعمال شوری ملایم موجب تحریک رشد چغندر قند شده و به صورت معنی داری صفات عملکرد ریشه، درصد قند ناخالص، درصد قند خالص، عملکرد قند ناخالص و عملکرد قند خالص را افزایش داد. همچنین شوری ملایم میزان عملکرد ریشه، عملکرد قند خالص و عملکرد قند ناخالص را به ترتیب 15، 5/10 و 20 درصد نسبت به شرایط نرمال افزایش داد. مقایسه میانگین ژنوتیپ ها نشان داد. ژنوتیپ های شماره 14، 15 و 16 با کسب بالاترین عملکرد ریشه، عملکرد قند ناخالص و عملکرد قند خالص هم در شرایط نرمال و هم در شرایط شوری ملایم به عنوان مناسب ترین ژنوتیپ ها شناسایی شدند.
کلیدواژه ها
 
Title
Study growth induce phenomenon of sugar beet growth under mild salinity
Authors
Abstract
In order to study Cheek phenomenon of sugar beet (Beta vulgaris L.) growth under mild salinity a field study was conducted in Agriculture research center in miandoab during year of 2013 in two separated normal and mild salinity. The experimental design was RCB design with three replications. In this excrement mild salinity condition induced sugar beet growth and increased trait such as on root yield, sugar content, white sugar content sugar yield and white sugar yield. Genotypes compare means revealed in to conditions genotypes number of 14, 15 and 16, achieved highest root yield, sugar root yield and white root yield