اثر محلولپاشی متانول و آسکوربیک اسید بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا در رشت

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات گیلان، گروه زراعت، ایران.
2استادیار گروه زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
چکیده
به منظور بررسی اثر محلولپاشی متانول و آسکوربیک اسید بر رشد و عملکرد لوبیا، آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوکهای کامل
20 و ، تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1392 در شهرستان رشت به اجرا در آمد. فاکتورها شامل مقدار مصرف متانول (صفر، 10
2 و 3 در هزار) بود. محلولپاشی 2 بار در طی فصل رشد و به فاصله ، 30 درصد حجمی) و مقدار مصرف آسکوربیک اسید (صفر، 1
10 روز از یکدیگر انجام شد. خصوصیات مورد بررسی عبارت بودند از: تعداد دانه، تعداد غلاف، ارتفاع بوته، وزن صد دانه و
عملکرد غلاف سبز. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که محلولپاشی متانول بر عملکرد غلاف سبز، تعداد غلاف، تعداد دانه، وزن صد
دانه و ارتفاع، در سطح احتمال 1درصد معنیدار گردید. مقایسه میانگین صفات مورد ارزیابی نشان داد با افزایش مقدار مصرف متانول
به 30 درصد حجمی، صفات مورد بررسی تحت تأثیر قرار گرفتند. به طوری که مقدار مصرف 30 درصد حجمی برای گیاه لوبیا بسیار
مناسب بود. محلولپاشی آسکوربیک اسید بر عملکرد و اجزای عملکرد اثر معنیداری نداشت در حالی که اثر متقابل مقادیر مصرف
متانول و آسکوربیک اسید بر تعداد دانه و ارتفاع بوته معنیدار گردید. حداکثر تعداد دانه از محلول پاشی 30 درصد حجمی متانول با 2
در هزار آسکوربیک اسید به دست آمد.
کلیدواژه ها
 
Title
The Effects of Methanol and Ascorbic acid Foliar on Yield and Yield Components
Authors
Abstract
In order to evaluated the effect of methanol and ascorbic acid foliar on growth and yield of bean, a
factorial experiment with the base design of random is complete block design 3 replication was
conducted in Rasht 2013. Methanol in 4 levels (0, 10, 20 and 30 V/V) and ascorbic acid in 4 levels
(0, 1, 2 and 3 g/lit) were factors of the study. The following charaetristics were studied: no. seeds
per plant, no. of pods per plant, plant height, 100 seed weight, fresh pod yield. The analysis of
variance indicated that foliar of methanol had significant effects on fresh pod yield,no. seed, pod
no, 100 seed weight and plant height. Ascorbic acid had no significant effects on yield and yield
components. The comparison of means indicated that by increasing the amounts of methanol to 30(
V/V) of more evaluated characteristic were affected. It has been showed that the volume of 30(V/V)
methanol was suitable for beans plant, as well as The interaction of methanol and ascorbic acid
amounts on the plant height and seed no. were significant. The highest seed no. was obtained while
it has been sprayed by 30 (V/V) of methanol within 2 (g/lit) of Ascorbic acid.
Keywords
Bean, Methanol, Ascorbic acid, growth, Yield