ارزیابی روابط بین صفات در چغندر قند تحت شرایط شوری ملایم با استفاده از تجزیه به عامل ها

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (134.53 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
2عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
3عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
چکیده
به منظور بررسی روابط بین صفات در چغندرقند تحت تنش ملایم شوری، آزمایشی در شرایط شوری ملایم در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب اجرا شد. نتایج همبستگی بین صفات نشان داد تحت شرایط شوری ملایم صفت عملکرد ریشه با صفت پتاسیم ریشه همبستگی منفی و معنی دار و با صفات عملکرد قند خالص و ناخالص همبستگی مثبت و معنی داری نشان داد نتایج تجزیه به عامل ها نشان داد با در نظرگرفتن مقادیر ویژه بزرگتر از یک سه عامل شناسایی که 80/87 درصد از تغییرات داده ها را توجیه نمودند. بر این اساس صفات عملکرد قند ناخالص و درصد قند خالص به عنوان تأثیرگذارترین صفات بر عملکرد ریشه و صفات عملکرد قند خالص، درصد قند خالص و درصد استحصال به عنوان مؤثر ترین صفات بر عملکرد قند خالص شناسایی شدند.
کلیدواژه ها
 
Title
Evolution associate between tarts in sugar beet by use of factor analysis
Authors
Abstract
In order to study associate between tarts in sugar beet (Beta vulgaris L.) growth under mild salinity a field study was conducted in Agriculture research center in miandoab during year of 2013 in two separated normal and mild salinity. The experimental design was RCB design with three replications. in this study root yield had positive and signification with sugar root yield and white sugar yield but had negative and significant correlation with amount of root potassium. Result of factor analysis showed in mild salinity there factors conditions 87.8 percent justify total data variation, furthermore Impure root yield and impure sugar contain identify as effective traits on root yield and pure root yield and pure sugar contain and coefficient of sugar extraction identify as effective traits on with sugar yield.