اثر دگرآسیبی بقایای گیاه ذرت دانه‌ای رقم 704 بر شاخص‌های جوانه‌زنی بذر گندم رقم کوه‌دشت

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج
چکیده
به منظور بررسی اثر دگرآسیبی عصاره آبی بقایای گیاه ذرت دانه‌ای رقم 704 بر شاخص‌های جوانه‌زنی گندم رقم کوهدشت آزمایشی بصورت طرح کاملأ تصادفی با چهار تکرار در سال 1392 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج انجام شد. تیمارها شامل صفر، 50 و 100 درصد غلظت‌های عصاره آبی بقایای گیاه ذرت بود. نتایج نشان داد که اثر عصاره بقایای گیاه ذرت بر درصد و سرعت جوانه‌زنی، طول ریشه‌چه و ساقه‌چه ، وزن خشک ریشه‌چه و ساقه‌چه و بنیه بذر معنی‌دار می‌باشد. اثر عصاره آبی بقایای گیاه ذرت بر یکنواختی جوانه‌زنی بذر گیاه گندم معنی‌دار نبود. بیشترین درصد و سرعت جوانه‌زنی مربوط به تیمار شاهد (آب مقطر) بوده که با افزایش غلظت عصاره درصد و سرعت جوانه‌زنی کاهش معنی‌داری یافت. کمترین درصد و سرعت جوانه‌زنی مربوط به غلظت 100% عصاره آبی بود که با غلظت 50% اختلاف معنی‌داری نداشت. نتایج فوق اثرات دگرآسیبی عصاره آبی بقایای گیاه ذرت را روی جوانه زنی و رشد گیاه گندم بخوبی نشان داد. با توجه به کشت معمول گندم بعد از ذرت و اثرات دگرآسیبی بقایای این گیاه، می‌بایست به اثرات نامطلوب این بقایا توجه شده و تمهیدات لازم اندیشیده شود.
کلیدواژه ها