انتخاب بهترین سطح تنش شوری به منظور دستیابی به بیشترین محتوای کلروفیلی و فعالیت آنتی اکسیدانی در گیاه دارویی مورد

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (228.34 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه صنعتی اصفهان
2استادیار اصلاح نباتات، دانشگاه صنعتی اصفهان
3استادیار علوم باغبانی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
تنش شوری یکی از مهمترین عوامل کاهش تولیدات محصولات زراعی، باغی و دارویی به شمار می رود. یکی از اهداف مهم در گیاهان دارویی، بالا بردن میزان ترکیبات آنتی‌اکسیدانی حائز اهمیت در این گیاهان می‌باشد. به منظور بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر میزان کلروفیل و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه مورد Myrtus communis آزمایشی یه صورت طرح بلوک کامل تصادفی در4 تیمار شوری (شاهد،9،6و12دسی زیمنس) و 4 تکرار انجام گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی با دو روش DPPH و FTCاندازه گیری شد. میزان کلروفیل و کاروتنوئید محاسبه گردید. با افزایش میزان شوری از شاهد به تیمار 6دسی زیمنس از میزان کلروفیل و کارتنوئید برگها به صورت معنی داری کاسته شد اما تفاوت زیادی بین کلروفیل a وb وجود نداشت. بیشترین میزان IC50 نیز در تیمار شاهد مشاهده گردید در حالی که کمترین مقدار آن مربوط به تیمار 6 دسی زیمنس بود . بنابراین بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی متعلق به تیمار 6 دسی زیمنس میباشد. با این حال در روش FTC بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به تیمار 9دسی زیمنس بود. بر اساس نتایج این آزمایش میتوان بیان کرد که شوری سبب کاهش کلروفیل ، کارتنوئید و باعث افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه مورد گردیده است.
کلیدواژه ها
 
Title
Selection of the best salt stress condition in order to achieve the highest chlorophyll content and antioxidant activity in myrtle (Myrtus communis L.)
Authors
Abstract
The salt stress is one of the factors limiting agricultural, horticultural and medicinal plant and production. One of main goals in medicinal plant production is to increase antioxidant content. The present study examined the impacts of different levels of salinity on Myrtus communis antioxidant activity and chlorophyll content . A pot experiment was conducted in a randomized complete block design with four treatments of salinity including ( control, 6, 9 and 12 dS) and in 4 replications. Antioxidant activity was measured using DPPH and FTC methods. Chlorophyll and cartenoid were also measured according Arnon protocols. The results showed that with increase in salinity from control treatment to 6 ds treatment, the chlorophyll and cartenoid content were decreased in leaves; however, there was not significant differences between chlorophyll a and b. The highest rate of IC50 (726.93) was observed in the control treatment while the lowest amount (564.39) was found in the treatment of 6 dS salinity. In FTC method, the highest antioxidant activity was related to 9ds treatment salinity. According to the results, salty stress could reduce the chloropyll and cartenoid content and increase the antioxidant activity in Myrtus communis.