بررسی تاثیر اسید هیومیک و شوری بر رشد رویشی و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی پنبه(رقم ورامین)
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناسی ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان
2دانشجوی دکترای زراعت دانشگاه بیرجند ،
3کارشناس ارشد بخش ثبت وگواهی بذر کرمان
چکیده
به منظور بررسی اثرات اسید هیومیک و شوری بر رشد رویشی و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی پنبه رقم ورامین آزمایشی در سال 1391 در گلخانه مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار انجام شد.ترکیبات تیماری شامل سه سطح اسید هیومیک( 90،60،30 ) میلی گرم درلیتر و سه سطح شوری (9،12و15) دسی زیمنس بر متر به همراه آب مقطر (شاهد) بود.نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان که تیمارهای اسید هیومیک برخی خصوصیات فیزیولوژیکی را با اختلاف معنی داری نسبت به شاهد تحت تاثیر قرار داد (0.05≥Р).از جمله باعث افزایش کلروفیلa به میزان13%،کارتنوئید20% و همچنین وزن خشک اندم های هوایی را به میزان 20% افزایش داد. .تیمار شوری نیز موجب کاهش معنی داری در اکثر صفات مورد بررسی شد(0.05≥Р). ازجمله اثرات شوری کاهش کلروفیل b به میزان 33%،کلروفیل ab ،24%،ارتفاع ساقه 32%، وزن خشک اندام های هوایی 20% و در نهایت افزیش نشت یونی به میزان 51% بود.اثرات متقابل شوری واسید هیومیک به جزء بر کلروفیل ab بر دیگر صفات معنی دار نبود. بیشترین کاهش درصفات،مربوط به شوری شدید(15 دسی زیمنس بر متر) بود.
کلیدواژه ها
Title
Evaluation of Humic Acids effect and salinity on vegetative growth and some physiological characteristics of cotton (veramin cultivar)
Authors
Abstract
In order to evaluate the effect of Humic Acid and salinity on vegetative growth and som physiological characteristics of cotton an experiment was conducted at agriculture research center greenhouse of kerman in ٢٠١٢ with ١٦ treatments and ٥ replications as factorials completely randomize design. Treatments was consisted of three levels Humic acid concentrations (٣٠,٦٠ and ٩٠)mg/l and three levels of electrical conductivity (٩,١٢ and ١٥) dS/m with distilled water(control).Humic Acid had a significant difference on some physiological traits in comparison of control (p≤0.05).Humic Acid increased chlorophyll content(a) percent13 ,carotenoid 20% and shoot dry weight 20% . Treatment of salinity had a significant decrease on nearly all traits (p≤0.05). Salinity decreased chlorophyll content (b)33% , chlorophyll content(ab) 24% , height of steam 32% , shoot dry weight 20% and finally increasing of ion leakage 51% . Interaction between Humic Acid and salinity was not significant effect on all traits except chlorophyll content(a,b). the most decreasing in traits was on 15 ds/m salinity.