ارزیابی اثر مدیریت بقایاء و روش‌های خاک‌ورزی بر ویژگی‌های کیفی عملکرد سویا

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (192.29 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1استادیار و عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران
2کارشناس ارشد رشته زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران
3استادیار و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4دکتری رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران
چکیده
دانه‌های روغنی از محصولات با ارزش بخش کشاورزی به‌ شمار می‌روند که به ‌عنوان ماده اولیه منابع روغن کشی و تامین‌کننده نیازهای چربی، پروتئین، ویتامین در حیات موجودات زنده نقش اساسی را ایفا می‌کنند. به منظور بررسی اثر مدیریت بقایای گیاهی و سیستم‌های خاک‌ورزی بر فعالیت میکروارگانیزم‌های خاک و عملکرد کمی و کیفی دانه سویا در منطقه گرگان آزمایش بصورت استریپ پلات در قالب پایه بلوک‌های کامل تصادفی با سه تیمار مدیریت بقایای گیاهی و سه روش خاک‌ورزی در سه تکرار در محل ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان در سال 1389 اجرا گردید. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده‌ها مشخص کرد که مدیریت بقایای گیاهی تاثیر معنی‌داری در سطح 1% بر درصد روغن و پروتئین داشت اما تاثیر روش‌های خاکورزی مختلف بر صفات درصد روغن و پروتئین همچنین میزان کل روغن و پروتئین معنی‌دار نبود. بین درصد روغن و پروتئین همبستگی منفی و معنی‌داری در سطح 1% وجود داشت ولی بین درصد روغن با عملکرد دانه همبستگی مثبت و معنی‌داری وجود داشت.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of residue management and tillage methods on the quality characteristics of soybean
Authors
Abstract
Oilseeds are of high value agricultural products, which play major role as a supplier of raw material resources and needs cleansing oils, fats, proteins, vitamins in living organisms. To evaluate the effect of tillage systems and crop residue management and soil microorganism’s activity and soybean yield and quality in Gorgan, experiments were carried out in strip plot based on randomized complete block with three treatments and three tillage systems on crop residue management in triplicate at the Agricultural Research Station of Gorgan in 2011. The results of data analysis showed that crop residue management had a significant effect on seed oil and protein at 1%. But there was no significant effect of tillage on yield and oil content of protein and protein as well as the total amount of oil. There was a significant negative correlation between oil and protein at 1%, but there was a significant positive correlation between the percentages of oil yield.