اثر جایگزینی کود شیمیایی با کود بیولوژیک بر شاخص های کیفی ارقام کنجد

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (379.54 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران
2کارشناس ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران
3عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
4استاددانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهران
5دانشجوی دکترای بیماری شناسی دانشگاه شیراز
چکیده
این آزمایش در تابستان 1389 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد به اجرا در آمد. عوامل آزمایش شامل سه سطح کود شیمیایی نیتروژن (شاهد، 25 و 50 کیلوگرم در هکتار)، ارقام مختلف کنجد (داراب-14، جیرفت و یزدی) و تلقیح کود بیولوژیک نیتروکسین (عدم تلقیح و تلقیح بذور) به صورت تصادفی در کرت ها لحاظ شدند. صفات درصد روغن، درصد پروتئین و درصد اسیدهای چرب اندازه گیری شد. نتایج نشان داد کاربرد کود شیمیایی و کود بیولوژیک موجب کاهش معنی‌دار درصد روغن و افزایش معنی‌دار درصد پروتئین شدند. همچنین کاربرد کودهای بیولوژیک همانند کود شیمیایی نیتروژن درصد اسید های چرب غیر اشباع را افزایش و درصد اسیدهای چرب اشباع را کاهش داد. بیشترین درصد روغن (52/51 درصد) در رقم یزدی به دست آمد. بیشترین درصد پروتئین(48/23 درصد) نیز در رقم داراب-14 به دست آمد.
کلیدواژه ها