اثر سطوح نیتروژن بر رقابت گندم و یولاف وحشی در شرایط شوری

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (117.65 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده
به منظور بررسی رقابت گندم و یولاف وحشی تحت شرایط مختلف شوری و سطوح کود نیتروژن، در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان (رامین)، آزمایشی گلدانی در سال زراعی 92-1391 اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل سطوح نیتروژن (صفر، 60، 120 و 180 کیلوگرم) و سطوح شوری آب آبیاری (صفر، 3، 6 و 9 دسی‌زیمنس بر متر) در نظر گرفته شد. بیشترین ماده‌ی خشک گندم در تیمارهای 120 و 180 کیلوگرم نیتروژن و بدون شوری به دست آمد. با مصرف 120 کیلوگرم نیتروژن، تفاوت معنی‌داری در سطوح شوری وجود نداشت. افزایش مصرف نیتروژن در شرایط شوری در آزمایش حاضر موجب کاهش اثر منفی تنش شوری بر ویژگی‌های رشد و فیزیولوژیک گندم در غیاب علف هرز یولاف وحشی گردید. با این حال این موضوع در رقابت گندم با یولاف وحشی تحت تأثیر قرار گرفت به گونه‌ای که افزایش بیش از حد نیتروژن سبب کاهش توان رقابت گندم در برابر علف هرز گردید و نیز نتوانست از کاهش رشد گندم در سطح بالای شوری بکاهد.
کلیدواژه ها
 
Title
Effectf of N levels on competition between wheat and wild mustard in saline conditions
Authors
Abstract
A pot experiment was carried out to investigate the competition of wheat against wild mustard affected by salinity and N fertilizer levels, in Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khouzestan. Experimental factors in both trials was nitrogen levels (0, 60, 120 and 180 kg.ha-1) and irrigation water salinity (0, 3, 6 and 9 ds.m-1). The highest dry matter of wheat was obtained in 120 and 180 kg N.ha-1 without salinity. In the rate of 120 kg N.ha-1, there was no significant difference between salinity levels, in term of wheat dry matter. The lowest dry matter of wheat was observed in 9 ds.m-1 without nitrogen. Increase of nitrogen levels in saline conditions, caused to alleviate effect of salinity stress on wheat growth. However, further increase of N levels caused to decrease of competition ability of wheat against wild mustard.