بررسی واکنش ژنوتیپ های مختلف چغندرقند به شوری براساس شاخص‌های تحمل به تنش

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (135.94 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
2عضو هیئت علمی زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
3عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب
چکیده
به منظور ارزیابی تحمل به تنش شوری ژنوتیپ‌های مختلف چغندرقند براساس شاخص‌های تحمل، آزمایشی در دو شرایط نرمال و تنش شوری هر کدام در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب اجرا شد. بر اساس نتایج تجزیه واریانس داده ها بین ژنوتیپ های مورد مطالعه در هر دو شرایط از نظر صفت عملکرد ریشه، عملکرد قند ناخالص و عملکرد قند خالص اختلاف معنی داری دیده شد. تنش شوری مقدار صفت عملکرد ریشه، عملکرد قند خالص و ناخالص را به ترتیب 44، 50 و 47 درصد کاهش داد . در این مطالعه سه شاخص STI، MP و GMP به دلیل وجود همبستگی بالا و معنی دار در هر دو شرایط با عملکرد ریشه به عنوان شاخص های مناسب جهت گزینش ژنوتیپ ها در هر دو محیط می تواند مناسب باشد. همچنین ژنوتیپ شماره 3 و 1 به دلیل کسب مقادیر بالای شاخص های STI، MP و GMP به عنوان ژنوتیپ متحمل به شوری شناسایی شدند.
کلیدواژه ها
 
Title
Response of sugar beet genotypes to salinity using stress tolerance indices
Authors
Abstract
In order to study response of deference sugar beet (Beta vulgaris L.) in salinity conditions by use of tolerance index a field study was conducted in Agriculture research center in miandoab. The experimental design was RCB design with three replications. Result showed in two conditions between genotypes had significant deferens in tarts of root yield, impure sugar yield and pure sugar yield furthermore In this study salinity reduce trait such as root yield, impure sugar yield respectively by rate of 44, 50 and 47 percent. In normal an salinity conditions between root yield with index of STI, MP and GMP detected positive and significant correlations and was introduced as best criteria to select tolerant genotypes. Finally genotype number 3 and 1 e in order highest root yield and suitable rate of white sugar yield and highest amount of of STI, MP and GMP was detected as tolerate genotypes.