شناسایی QTLهای مرتبط با صفات کیفیت نانوایی با استفاده از نشانگرDArT

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (208.12 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تحصیلات تکمیلی و فناوری‌های پیشرفته کرمان
2دانشیار گروه زارعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید باهنر کرمان
3استادیار پژوهشکده بیوتکنولوژی کرج
چکیده
به منظور شناسایی و مکان یابی QTLهای مربوط با صفات کیفیت نانوایی شامل وزن هکتولیتر و وزن هزاردانه، گلوتن خشک و مرطوب، پروتئین، ایندکس گلوتن، عدد فالینگ، خاکستر و رطوبت، بررسی ژنوتیپی 71 اینبرد لاین نوترکیب و والدین آن‌ها با استفاده از نشانگر مولکولی DArT انجام شد. از نرم افزار join map برای تهیه‌ی نقشه‌ی پیوستگی استفاده شد و جهت شناسایی QTLهای مرتبط با کیفیت نانوایی از نرم افزار Qgene استفاده گردید. نقشه پیوستگی تهیه شده بر اساس اطلاعات 336 نشانگر دارت روی 71 لاین حاصل از تلاقی سوپرهد و روشن تهیه شد. در نهایت پنج QTI مربوط به صفات وزن هکتولیتر،گلوتن خشک،عددفالینگ، خاکستر و وزن هزاردانه بدست آمد.
کلیدواژه ها
 
Title
Identification QTLs Associated with Baking Quality Traits Using DArT Markers
Authors
Abstract
In order to identification and mapping of QTLs associated with baking quality traits including hectolitre weight, thousand seed weight, wet and dry gluten, protein, gluten index, falling number, ash and moisture, 71 recombinant inbred lines and their parents was conducted using DArT marker. Join map software was used for linkage map and to identification QTL associated with baking quality Qgene software was applied. Linkage map was prepared based on 336 DArT marker informations for 71 lines from Roshan × superhead crosses. Finally, five QTI related to the hectoliter weight, dry gluten, falling number, ash and 1000-seed weight was obtained.