ارزیابی ارتباط بین صفات مرتبط با کیفیت نانوایی در گندم نان

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (138.6 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تحصیلات تکمیلی و فناوری‌های پیشرفته کرمان
2دانشیار گروه زارعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
به دلیل اهمیت کیفیت نانوایی82 اینبرد لاین نو ترکیب حاصل از تلاقی روشن و سوپرهد به همراه دو والد در قالب طرح بلوک کامل تصادفی کشت شدند و صفات مرتبط با کیفیت نانوایی شامل وزن هکتولیتر و وزن هزاردانه و گلوتن خشک و مرطوب، پروتئین، ایندکس گلوتن، عدد فالینگ، خاکستر و رطوبت اندازه گیری شد. همانطور که انتظار می‌رفت نتایج نشان داد که همبستگی قوی بین گلوتن خشک و مرطوب و میزان پروتئین وجود داشت. ضرایب همبستگی ژنوتیپی بین گلوتن مرطوب و سایر صفات مؤثر به اثرات مستقیم و غیر مستقیم تفکیک شد. پروتئین دارای بیشترین اثر مستقیم (789/0) بر گلوتن مرطوب بوده و اثر غیر مستقیم آن از طریق تمامی صفات به جز وزن هزاردانه مثبت بوده است. نتایج تجزیه رگرسیون گام به گام نشان داد که میزان پروتیئن به‌تنهایی 64% از کل تغییرات در میزان گلوتن مرطوب را توجیه کرد.
کلیدواژه ها
 
Title
Evaluation of the Relationship among Quality Traits in Bread Wheat
Authors
Abstract
Due to importance of bakery quality, 82 recombinant inbred lines resulting from crosses of Roshan and superhead with two parents in randomized complete block design were sown and the traits associated with bakery quality including weight hectoliter, 1000-seed weight, dry and wet gluten, protein, gluten index, falling number, ash and moisture content were measured. As expected, results showed that there are strong correlation between dry and wet gluten and protein content. Genotypic correlation coeficients between wet gluten and other effective traits was divided into direct and indirect effects. Protein content has the highest direct effect on the wet gluten and its indirect effect through all traits except thousand seed weight was positive. Stepwise regression analysis showed that 64% of the total changes in the wet gluten content was justified by protein content.