ارزیابی صفات کیفی علوفه در کشت مخلوط جو (Hordeum vulgare L.) و رازیانه (Foeniculum vulgare L.) در سطوح مختلف کود نیتروژن

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (155.02 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی- زراعت دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
2اعضاء هئیت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده
به منظور بررسی کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و رازیانه، آزمایشی به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌های‌کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه‌ی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان در سال زراعی 92- 1391 انجام شد. سطوح نیتروژن در چهار سطح (صفر،70، 140و 210 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص از منبع اوره) در کرت‌های اصلی، و نسبت‌های کشت مخلوط در پنج سطح (کشت خالص جو و رازیانه)، (75 درصد جو + 25 درصد رازیانه)، (50 درصد جو + 50 درصد رازیانه)، (25 درصد جو + 75 درصد رازیانه)، در کرت‌های فرعی قرار گرفتند. صفات مورد مطالعه شامل درصد پروتئین خام، درصد فیبر خام، درصد قابلیت هضم ماده خشک و درصد قندهای محلول در آب بودند. نتایج نشان داد که بالاترین مقدار درصد فیبر خام علوفه از تیمار 100%جو با سطح نیتروژن 70کیلوگرم در هکتار، بالاترین درصد پروتئین خام و قابلیت هضم ماده خشک از تیمار 100%رازیانه با سطح نیتروژن 210 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. همچنین، بالاترین مقدار درصد قندهای محلول در آب از تیمار75%جو + 25%رازیانه با سطح نیتروژن صفر به دست آمد.
کلیدواژه ها
 
Title
Evaluation of forage qualitative characters in intercropping of barley (Hordeum vulgare L.) and fennel (Foeniculum vulgare L.) at different levels of nitrogen
Authors
Abstract
In order to investigate quality of forage in intercropping barley and fennel, an experiment was done as split plot based on a randomized complete blockdesign with three replications at the research farm of Agriculture and Natural Resources of Ramin University during growing season of 2012-2013. Nitrogen levels in four levels (0, 70, 140 and 210 kg N. ha-1) in main plots and and the ratios of intercropping in five levels (pure culture barley and fennel), (75% barley + 25% fennel), (50% barley + 50% fennel), (25% barley + 75% fennel), were replaced in the sub-plots. The studied traits were included crude protein percent, crude fiber percentage, percentage of dry matter digestibility of water soluble sugars. Results showed that the highest amount of crude fiber from treated 100% barley with nitrogen level of 70 kg ha-1, the highest percentage of crude protein and dry matter digestibility was obtained of treated 100% fennel with nitrogen level of 210 kg ha-1. Alaso the highest amount of soluble sugars in water from treated 75% barley + 25% Fennel with zero nitrogen level were obtained.