اثر سطوح مختلف تنش شوری و تراکم بوته بر عملکرد کمی و کیفی دانه کوشیا (Kochia scoparia)
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1مربی دانشگاه آزاد اسلامی اراک
2مربی دانشگاه آزاد اسلامی اراک 2- استادیار دانشگاه گیلان
چکیده
به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف تنش شوری و تراکم بوته بر عملکرد کمی و کیفی دانه کوشیا (Kochia scoparia)، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1390 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اجرا شد. شوری آب آبیاری در سه سطح شامل (1/4، 18 و 32 دسیزیمنس بر متر) و تراکم بوته در چهار سطح شامل (10، 20، 30 و 40 بوته در متر مربع) بهعنوان فاکتورهای آزمایش در نظر گرفته شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر شوری بر عملکرد دانه، وزن هزار دانه، ارتفاع، قطر ساقه، عملکرد پروتئین معنیدار است. با افزایش سطوح شوری عملکرد دانه، وزن هزار دانه، ارتفاع، قطر ساقه، عملکرد پروتئین کاهش یافت. بیشترین عملکرد دانه به آبیاری با شوری 1/4 دسیزیمنس بر متر با تولید 9/2677 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. تراکم بر عملکرد دانه، عملکرد علوفه و قطر ساقه معنیدار بود. نتایج این تحقیق نشان داد که تراکم 20 بوته در مترمربع بیشترین عملکرد دانه را در شرایط آب و هوایی اراک و مناطقی با شرایط اقلیمی مشابه مناسبتر خواهد بود.
کلیدواژه ها