اثر سطوح مختلف تنش شوری و تراکم بوته بر عملکرد کمی و کیفی علوفه کوشیا

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (169.29 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1مربی دانشگاه آزاد اسلامی اراک
2استادیار دانشگاه گیلان
چکیده
به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف تنش شوری و تراکم بوته بر عملکرد کمی و کیفی علوفه و دانه کوشیا، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1390 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اجرا شد. شوری آب آبیاری در سه سطح شامل (1/4، 18 و 32 دسی‌زیمنس بر متر) و تراکم بوته در چهار سطح شامل (10، 20، 30 و 40 بوته در مترمربع) به‌عنوان فاکتورهای آزمایش در نظر گرفته شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر شوری بر عملکرد علوفه، پروتئین، عملکرد پروتئین، درصد ماده خشک قابل هضم، میزان الیاف غیرمحلول در شوینده اسیدی (ADF) و مقدار خاکستر معنی‌دار است. با افزایش سطوح شوری عملکرد علوفه، پروتئین، درصد ماده خشک قابل هضم، مقدار خاکستر کاهش اما میزان الیاف غیر‌محلول در شوینده اسیدی افزایش یافت. بیشترین علوفه تر به آبیاری با شوری 1/4 دسی‌زیمنس بر متر با تولید 33907 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. تراکم بر عملکرد علوفه معنی‌دار بود. نتایج این تحقیق نشان داد که تراکم 30 و 20 بوته در مترمربع به ترتیب بیشترین عملکرد علوفه تر را در شرایط آب و هوایی اراک و مناطقی با شرایط اقلیمی مشابه مناسب‌تر خواهد بود.
کلیدواژه ها