ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺑﺮ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ ﺑﺬر و رﺷﺪ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ ﮔﺸﻨﻴﺰ (.Coriandurum sativum L)

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
2استادیار زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺤﻤﻞ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﮔﻴﺎه داروﻳﻲ ﮔﺸﻨﻴﺰ (.Coriandurum sativum L) در ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﻳﻚ ﻓﺎﻛﺘﻮر ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﺷﺮاﻳﻂ آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه اﺟﺮا ﺷﺪ. ﺑﺮای اﻳﺠﺎد ﺷﻮری ﺻﻔﺮ، ﭘﻨﺞ، ده و 15 دﺳﻲ زﻳﻤﻨﺲ ﺑﺮ ﻣﺘﺮ از ﻛﻠﺮﻳﺪ ﺳﺪﻳﻢ ﺧﺎﻟﺺ و آب ﻣﻘﻄﺮ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪ. اﻧﺪازهﮔﻴﺮی درﺻﺪ و ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ در ﭘﺘﺮیدﻳﺶ و ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ رﺷﺪ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ (ﻃﻮل رﻳﺸﻪﭼﻪ و ﺳﺎﻗﻪﭼﻪ) در داﺧﻞ ﻛﺎﻏﺬ واﺗﻤﻦ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ اﻋﻤﺎل ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺗĤﺛﻴﺮ ﻣﻌﻨﻲداری در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل ﻳﻚ درﺻﺪ ﺑﺮ ﺗﻤﺎﻣﻲ ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ارزﻳﺎﺑﻲ داﺷﺖ. ﺑﺪﻳﻦ ﻣﻌﻨﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﻮح ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘﻨﺪ.
کلیدواژه ها
 
Title
The effect of salinity on seed germination and growth of coriander (coriandurum sativum L.)
Authors
Abstract
This study was conducted to evaluate salt tolerance in coriander at germination stage. Salinity levels, including 0, 5, 10, and 15 ds/m were applied using a completely randomized design with three replications. Germination percentage and rate were measured in the Petri dishes and root and shoot lengths were recorded at seeding stage. Factoris analysis showed that whit increased of levels of salinity stress reduced germinationpercentageand and length of radicle and plumule, aslo increased time of seed germination.
Keywords
Key words: coriander, Salt stress, germination, seedling