بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر درصدجوانهزنی بذر گندم (رقم چمران)
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت ،
چکیده
تنش شوری و مبارزه با آن از عمده مسائلی است که بشر از هزاران سال پیش تا کنون با آن مواجه بوده است. بهطوری که میتوان این
تنشها را بعنوان یکی ازعلل کاهش قابلیت اراضی در تولید محصولات کشاورزی برشمرد. بدین جهت، بهمنظور بررسی اثر تنش
1393 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشگاه کشاورزی رامین خوزستان - شوری بر جوانهزنی بذرهای گندم، آزمایشی در سال 1392
اجرا شد. این مطالعه در قالب طرح کاملآ تصادفی با 4 تکرار اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از شاهد(آب مقطر) و 5
400 و 500 ) بر حسب میلیمولار. توصیف این آزمون با استفاده از مدل هیل و لجستیک 3 ،300 ،200 ، سطح تنش شوری ( 100
پارامتره صورت پذیرفت که نتایج تابع هیل نشان داد که با افزایش تنش شوری، زمان تا رسیدن به 50 درصد جوانهزنی نهایی بذر
132 ساعت رسید و بذرهای / 32 به 73 / از 39 x افزایش یافت. بطوریکه، با افزایش تنش از صفر به 500 میلیمولار مقدار 50 (x50)
گندم در تیمار شاهد(آب مقطر) به بیشترین جوانهزنی و در تیمار 500 میلیمولار به کمترین جوانهزنی دست یافتند. همچنین با استفاده از مدل لجستیک، غلظتNaCl / مورد نیاز که باعث کاهش 50 درصد جوانهزنی میشود(47/442 ) میلیمولار برآورد گردید.
تنشها را بعنوان یکی ازعلل کاهش قابلیت اراضی در تولید محصولات کشاورزی برشمرد. بدین جهت، بهمنظور بررسی اثر تنش
1393 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشگاه کشاورزی رامین خوزستان - شوری بر جوانهزنی بذرهای گندم، آزمایشی در سال 1392
اجرا شد. این مطالعه در قالب طرح کاملآ تصادفی با 4 تکرار اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از شاهد(آب مقطر) و 5
400 و 500 ) بر حسب میلیمولار. توصیف این آزمون با استفاده از مدل هیل و لجستیک 3 ،300 ،200 ، سطح تنش شوری ( 100
پارامتره صورت پذیرفت که نتایج تابع هیل نشان داد که با افزایش تنش شوری، زمان تا رسیدن به 50 درصد جوانهزنی نهایی بذر
132 ساعت رسید و بذرهای / 32 به 73 / از 39 x افزایش یافت. بطوریکه، با افزایش تنش از صفر به 500 میلیمولار مقدار 50 (x50)
گندم در تیمار شاهد(آب مقطر) به بیشترین جوانهزنی و در تیمار 500 میلیمولار به کمترین جوانهزنی دست یافتند. همچنین با استفاده از مدل لجستیک، غلظتNaCl / مورد نیاز که باعث کاهش 50 درصد جوانهزنی میشود(47/442 ) میلیمولار برآورد گردید.
کلیدواژه ها
Title
Effect of different levels of salinity on seed germination percent of Triticum aestivum (cv. Chamran)
Authors
Abstract
Salinity stress is one of major agriculture problems that human was faced along thousands of years. So, this phenomenon caused huge reduction in agricultural potentions. Thus, this research designed to consideration of salinity stress effects on seed germination of wheat in 1392-1393. experiment was conducted in the laboratory of seed technology of Khuzestan Ramin Agricultural University .This study conducted in a completely randomized design with four replications. Treatments included control ( distilled water ) and five salinity levels ( 100 , 200 , 300 , 400 and 500 ) in terms of Mm. Description this test uses 3-parameter logistic model and Hill to result Hill showed that with increasing salinity , the time to reach 50 % of final germination of seeds (x50) found increase . Thus , by increasing the amount of stress from zero to 500 mM x50 from 32.39 to 132.73 hours of receipt and wheat seed treatment control ( distilled water ), the high and lowest levels of germination of treatments reached 500 mM . Finally, according to Logestic model the suitable concentration to reach50%germinationestimated 87.442mM.
Keywords
Salinity Stress, seed germination, the logistic model, the Hill model