بررسی اثر محلول پاشی کود اوره بر کیفیت پخت دانه در برنج(رقم بهار 1)
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران
2دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشگاه تهران
3عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
چکیده
به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی نیتروژن بر کیفیت پخت در دانه برنج و ارزیابی خصوصیات مربوط به کیفیت پخت دانه در مقادیر مختلف محلول پاشی نیتروژن در مراحل رشدی برنج، آزمایشی به صورت فاکتور یل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار اجرا شد. فاکتورA، تغذیه برگی نیتروژن در مرحله پنجه دهی شامل سه سطح (صفر، 10، 20 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) و فاکتورB، تغذیه برگی کود نیتروژن در مرحله آبستنی شامل سه سطح (صفر، 10 و 20 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) بود. نتایج این پژوهش نشان داد محلول پاشی نیتروژن در مرحله آبستنی باعث کاهش آمیلوز دانه گشت و محلول پاشی نیتروژن در مرحله پنجه زنی و آبستنی تاثیری در درجه حرارت ژلاتینی و پیوستگی ژل نداشت.
کلیدواژه ها
Title
The effect of foliar urea application on cooking quality in rice (Bahar1)
Authors
Abstract
An experiment in the form of factorial in Randomized complete block design with 3 replicates and 9 treatments was conducted to examine the effects of urea foliar application on cooking quality and scrutiny features cooking quality in rice. Factor A, foliar application at tillering stage, includes three levels of urea application (0, 10, and 20 Kilograms of Nitrogen per hectare), and factor B, foliar application at booting stage, also includes three levels of urea application (0, 10, and 20 Kilograms Nitrogen per hectare). The results demonstrated that urea foliar application at booting stage decreased amylose content and Urea foliar application at tillering stage and booting stage was without efficacy on GT (Gelatinization Temperature) and GC (Gel Consistency).