مطالعه وضعیت تغذیه ای و تعادل عناصر غذایی محصول ذرت در قزوین

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (150.98 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1عضو هیئت علمی و رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین،
2کارشناس مرکز تحقیقات
چکیده
تغذیه متعادل یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است. در این راستا حاصلخیزی خاک، تعیین نیاز بهینه کودی و بررسی تعادل تغذیه ای در محصولات تحت کشت ضروری است. تجزیه برگ روش مناسبی برای ارزیابی وضعیت تعادل تغذیه ای بوده و روش انحراف از درصد بهینه مدل آسانی در مقایسه با روش جامع تشخیص و توصیه کودی در تفسیر نتایج تجزیه برگی می باشد. به منظور شناخت ناهنجاریهای تغذیه‌ای در محصول ذرت به روش (Deviation from optimum percentage) DOP تحقیقی در شهرستان قزوین برای محصول ذرت به اجرا درآمد. نمونه های برگ جمع آوری و غلظت عناصر غذایی برای نیتروژن، فسفر، پتاسیم، آهن، روی، مس، منگنز و بور تعیین شد. غلظت استاندارد عناصر غذایی برای نیتروژن 26/2، فسفر 205/0، پتاسیم 905/1درصد و برای آهن 75/226، روی 25/42، مس 5/10، منگنز 5/140 و بور75/9 میلی گرم بر کیلوگرم ماده خشک بدست آمد و میزان میانگین ترتیب نیاز تغذیه‌ای مزارع ذرت شهرستان قزوین به عناصر غذایی به ترتیب Fe>Mn>N>Zn>K>P>Cu>B مشخص شد.
کلیدواژه ها
 
Title
Study of nutrient situation and nutrients balance for corn in Qazvin
Authors
Abstract
Nutritinal balance is as important factor in improving the yield and quality of agricultural product. In this regard an assessment of soil fertility, determining optimum fertilizer need and an analysis of nutritional balance in peach orchards are essential. Foliar analysis is a suitable method for evaluating the nutritional status. In order to study of Nutritional Disorders, Determination of optimum levels of nutrients in corn analysis by using DOP method Qazvin Leaf samples were collected and analyzed for N, P, K, Fe, Zn, Cu, Mn and B concentrations. The result showed that standard element concentration for N, P, K were 2.26, 0.205, 1.905 Percent and for Fe, Zn, Cu, Mn and B were 226.75, 42.25, 10.5, 140.5 and 9.75 mg/kg dry matter. That the average order of nutrients requirrment in these as following were