ارزیابی ویژگی‌های کمی کشت مخلوط سیر(Allium sativum) با نخود فرنگی(Pisum sativum L.) در مراحل اولیه رشد در منطقه ساری

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (228.87 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشگاه گنبد کاووس
2گروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
جهت تعیین خصوصیات کمی سیر سبز در مخلوط با نخود فرنگی، پژوهشی به صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار و هشت تیمار در پاییز 1392 در شهرستان ساری اجرا شد. تمیار‌ها عبارت بودند از آرایش‌های مختلف کاشت (سیر خالص، مخلوط جایگزینی 25 + 75، 50 +50، 75 + 25 درصد، مخلوط افزایشی 25 + 100، 50 +100، 75 + 100، 100 + 100 درصد سیر و نخود فرنگی). یک ماه پس از کاشت وزن تر ساقه، وزن تر برگ، وزن تر کل، عملکرد نسبی و ضریب برابری سیر اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تیمار افزایشی 100+100 درصد سیر و نخود فرنگی بیشترین وزن تر ساقه، وزن تر برگ و وزن تر کل بترتیب94/52، 3/45 و 24/98 گرم در متر مربع را دارا بود. در مجموع، به نظر می‌رسد در مراحل اولیه رشد، کشت مخلوط افزایشی سیر و نخود فرنگی به مراتب عملکرد بهتری نسبت به کشت جایگزینی آن‌ها دارد..
کلیدواژه ها
 
Title
Evaluation of quantitative chractristics of intercropping of garlic (Allium sativum L.) and pea (Pisum sativum L.) during early growth stages at Sari region
Authors
Abstract
The present study was aimed to determine quantitative characteristics of garlic intercropping with pea in 2013 at Sari region. Treatments were arranged in randomized complete block design with three replicates. Treatments were different intercropping arrangement (including sole cropping of garlic, replacement series of 25:75; 50:50, 75:25%; additive series of 100+25; 100+50; 100+75; 100+100% and sole cropping of garlic). Thirty days after sowing, stem, leaves and stem+leaves fresh weights, relative yield and land equivalent coefficient were determined. Results showed that additive series of 100+100 % of garlic+pea recorded maximum stem, leaves and stem+leaves fresh weights (52.94, 45.30 and 98.24 g.m-2, respectively). In conclusion, it seems that additive series of garlic and pea intercropping was more effective than replace series of those crops.