تأثیر جمعیت گیاهی و تغذیه نیتروژن بر عملکرد و میزان پروتئین دانهی ذرت شیرین در فارس
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه یاسوج
2استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج
3دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه یاسوج
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻧﻴﺘﺮوژن و ﺗﺮاﻛﻢﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﻮﺗﻪ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد، اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد و ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ذرت ﺷﻴﺮﻳﻦ ﻫﻴﺒﺮﻳﺪ ﺷﻴﻜﺮ، آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﺳﺎل 1392 در اﻳﺴﺘﮕﺎه ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﻓﺎرس واﻗﻊ در زرﻗﺎن ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻃﺮح ﻛﺮت ﻫﺎی ﺧﺮد ﺷﺪه، در ﻗﺎﻟﺐ ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻣﻞ ﭼﻬﺎر ﻣﻴﺰان ﻛﻮد ﻧﻴﺘﺮوژن )50، 100،150 و 200 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم ﻧﻴﺘﺮوژن ﺧﺎﻟﺺ در ﻫﻜﺘﺎر( ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻓﺎﻛﺘﻮر اﺻﻠﻲ و ﭼﻬﺎر ﺗﺮاﻛﻢ ﺑﻮﺗﻪ 55، 65، 75 و 85 ﻫﺰار ﺑﻮﺗﻪ در ﻫﻜﺘﺎر( ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻓﺎﻛﺘﻮر ﻓﺮﻋﻲ ﺑﻮدﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ اﺛﺮ ﻧﻴﺘﺮوژن و ﺗﺮاﻛﻢ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺑﻼل ﺗﺮ و ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﻛﻨﺴﺮوی ﻣﻌﻨﻲدار ﮔﺮدﻳﺪ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺑﻼل ﺗﺮ ﻣﻌﺎدل 2300 ﮔﺮم در ﻣﺘﺮ ﻣﺮﺑﻊ در ﺗﻴﻤﺎر 150 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم ﻧﻴﺘﺮوژن و ﺗﺮاﻛﻢ 85 ﻫﺰار ﺑﻮﺗﻪ در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﻛﻨﺴﺮوی ﻣﻌﺎدل 924 ﮔﺮم در ﻣﺘﺮ ﻣﺮﺑﻊ در ﺳﻄﺢ 200 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم ﻧﻴﺘﺮوژن در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ و ﺗﺮاﻛﻢ 85 ﻫﺰار ﺑﻮﺗﻪ در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﻛﻨﺴﺮوی ﻣﻌﺎدل 845 ﮔﺮم ﺑﺮ ﻣﺘﺮ ﻣﺮﺑﻊ را ﻧﺸﺎن داد. اﺛﺮ ﻧﻴﺘﺮوژن و ﺗﺮاﻛﻢ ﺑﺮ ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ داﻧﻪ ﻧﻴﺰ ﻣﻌﻨﻲدار ﺷﺪ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ داﻧﻪ از ﺗﻴﻤﺎر 200 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم ﻧﻴﺘﺮوژن ﻣﻌﺎدل 8/70 ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ و ﺗﺮاﻛﻢ 55 ﻫﺰار ﺑﻮﺗﻪ در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ داﻧﻪ را ﻣﻌﺎدل 7/77 ﻧﺸﺎن داد.
کلیدواژه ها
Title
The Effect of Plant Density and Nitrogen Levels on Yield and Grain Protein Content of Sweet Corn in Fars
Authors
Abstract
In order to study the effects of nitrogen and plant density on yield, yield components and protein in sweet corn var: Shaker an experiment was conducted at Zarghan Agricultural Research Station in 2013. The experiment was conducted as split plots based on completely randomized block design with 3 replications. In this study 4 levels of nitrogen fertilizer (50, 100, 150, 200 Kg N ha-1) as main factor and 4 plant density (55, 65, 75 and 85000 plant ha-1) as sub factor were compared. Results showed that nitrogen and plant density had significant effect on fresh ear yield and grain yield. Also interactions nitrogen and plant density had significant effect on fresh ear yield. The maximum of fresh ear yield (2300 gr m-2) was obtained from the 150 kg N ha-1 and 85000 plant ha-1. The maximum of grain yield (924gr m-2) was obtaind from the 200 kg N ha-1. The maximum of grain yield (845 gr m-2) was obtaind from the 85000 plant ha-1. The nitrogen and plant density had significant effect on grain protein content. The maximum of grain protein content (8/70) were obtained from 200 kg N ha-1 and maximum of grain protein content (7/77) were obtained from 85000 plant ha-1.
Keywords
Nitrogen, Plant density, Yield, protein, Sweet Corn