بررسی تاثیر ریز گرده ها بر عوامل کمی و کیفی رشد گیاه نیشکر

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (205.84 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
کارشناس مدیریت تحقیقات کاربردی کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر
چکیده
به منظور بررسی اثر گرد و غبار بر عوامل مؤثر در افزایش عملکرد و اجزای عملکرد نیشکر، آزمایشی در قالب بررسی دو جامعه در 2
تیمار و 21 تکرار در کشت و صنعت امیر کبیر انجام گردید. تیمارها شامل شستشوی برگها و عدم شستشوی برگها پس از هر بار گرد
و غبار شدید در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد بین تیمارها اختلاف معنی داری برای صفات کیفی درجه خلوص و میزان شکر سفید
استحصالی وکیفیت نی وجود دارد و برای صفات کمی وزن تک ساقه و میزان ساقه در واحد سطح و ارتفاع ساقه نتایج آزمون فوق بی
معنی بود. از طرفی با بررسی قرائت کلروفیل برگ نیشکر پس از هر بار گرد و غبار شدید آزمون تی استیودنت برای تیمار شستشو
معنی دار گردید و این به معنی اثرات نامطلوب پدیده گرد و غبار بر فتوسنتر گیاه نیشکر بوده بطوریکه از طریق کاهش میزان فتوسنتز
به دلیل قرار گرفتن ریز گردها بر روی سطوح برگها و در نتیجه کاهش تبادلات اکسیژن و دی اکسید کربن میتواند بر عوامل مؤثر بر
تولید شکر از نیشکر اثر گذار باشد.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of fine dust on the quality and quantity of sugarcane grown
Authors
Abstract
To investigate the effect of dust on the factors that increase the yield and yield components of
sugarcane, an experiment was done with two treatments and 21 replicates in Amir Kabir agroindusterial.
Treatments consisted of washing the leaves and without washing the leaves after each
time the dust was considered severe. The results showed significant differences between treatments
for white sugar produced, purity and QR And non significane diffrence in quantity factors of singlestem
weight, stem height and density of stems. However, sugarcane leaf chlorophyll readings of
severe dust after each wash t-test for treatments was significant This phenomenon means the
adverse effects of dust on the sugarcane Photosynthesis So by reducing the rate of photosynthesis
due to the dust on the leaf surfaces resulting in decreased exchange of oxygen and carbon dioxide
can affect the production of cane sugar may be swayed.
Keywords
Chlorophyll, dust, Photosynthesis, purity, Sugarcane