بررﺳﻲ اﺛﺮ ﻧﻮع و ﻏﻠﻈﺖ ﻛﺮﺑﻮﻫﻴﺪرات ﻣﻮﺟﻮد در ﻣﺤﻴﻂ ﻛﺸﺖ ﺟﻬﺖ ﻛﺎﻟﻮسزاﻳﻲ ﮔﻴﺎه ﮔﺎوزﺑﺎن اروﭘﺎﻳﻲ (Borago officinalis L) از ﻃﺮﻳﻖ ﻛﺸﺖ ﺑﺴﺎک
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا همدان
2استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه بوعلی سینا همدان
3استادیار گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور همدان
چکیده
در اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ، اﺛﺮ ﻧﻮع و ﻏﻠﻈﺖﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻛﺮﺑﻮﻫﻴﺪراتﻫﺎ ﺑﺮ ﻛﺎﻟﻮسزاﻳﻲ در ﻛﺸﺖ ﺑﺴﺎک ﮔﻴﺎه ﮔﺎوزﺑﺎن اروﭘﺎﻳﻲ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼ ﺗﺼﺎدﻓﻲ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻛﺮﺑﻮﻫﻴﺪرات ﺑﺼﻮرت ﻣﺎﻟﺘﻮز و ﺳﺎﻛﺎرز ﻫﺮ ﻳﻚ در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ 30، 60 و 90 ﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻞ از اﻋﻤﺎل ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﻛﺮﺑﻮﻫﻴﺪراﺗﻲ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﻴﻦ ﻛﺮﺑﻮﻫﻴﺪراتﻫﺎی ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در ﻣﺤﻴﻂ ﻛﺸﺖ از ﻧﻈﺮ ﻧﻮع و ﻏﻠﻈﺖ، اﺧﺘﻼف آﻣﺎری ﻣﻌﻨﻲداری از ﻟﺤﺎظ اﻟﻘﺎء ﻛﺎﻟﻮس در ﻛﺸﺖ ﺑﺴﺎک ﮔﺎوزﺑﺎن اروﭘﺎﻳﻲ وﺟﻮد دارد. اﺳﺘﻔﺎده از ﻗﻨﺪ ﻣﺎﻟﺘﻮز اﺛﺮ ﻣﺜﺒﺘﻲ را در ﺑﻬﺒﻮد ﻣﻴﺰان اﻟﻘﺎء ﻛﺎﻟﻮس در ﻛﺸﺖ ﺑﺴﺎک ﮔﺎوزﺑﺎن اروﭘﺎﻳﻲ اﻳﺠﺎد ﻧﻤﻮد. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻛﺎرﺑﺮد 30 ﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ ﻣﺎﻟﺘﻮز در ﻣﺤﻴﻂ ﻛﺸﺖ، ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ درﺻﺪ ﻛﺎﻟﻮسزاﻳﻲ را در ﻛﺸﺖ ﺑﺴﺎک ﮔﺎوزﺑﺎن اروﭘﺎﻳﻲ ﺣﺎﺻﻞ ﻛﺮد.
کلیدواژه ها
Title
The effect of type and concentration of carbohydrate on callogenesis of Borago officinalis L. via anther culture
Authors
Abstract
AbstractIn this study, the effect of the various type and concentration of carbohydrate on callogenesis from anther culture of borage (Borago officinalis L.) was investigated. A factorial experiment based on completely randomized design was used in this study. Two type of carbohydrate ( maltose and sucrose) were used as first factor and the three concentration of carbohydrate (30, 60 and 90 g lit-1 ) were considered as second factor. The results of used of various carbohydrate treetments showed that there are significant differences between the carbohydrate of medium for type and concentration , for callogenesis induction in culturing borage,s anther. The used of maltose in medium, has a positive effect of callogenesis induction rate in culturing borage,s anther. Also the used of 30 g lit-1 maltose in the medium , showed the highest callogenesis percentage in anther culture of borage.
Keywords
callogenesis, Carbohydrate, anther culture, Borago officinalis L, maltose