اثر تنش خشکی بر وانیلیک اسید و کافئیک اسید در گیاه دارویی آویشن (Thymus vulgaris L.)

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (124.7 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)
2دانشیار، عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)
چکیده
آویشن گونه‌ای گیاه دارویی مهم است که می‌تواند در موارد درمانی و دارویی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، بخصوص در موارد اقتصاد بدون اتکا به نفت جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. به منظور بررسی اثر تنش خشکی بر مقدار ترکیبات فنولی کافئیک اسید و وانیلیک اسید گیاه دارویی آویشن، آزمایشی در شرایط گلخانه‌ای در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1392 در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) اجرا شد. ترکیبات فنلی با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا (HPLC) اندازه‌گیری شد. نتایج تجزیه آماری نشان داد که تنش خشکی باعث افزایش مقدار کافئیک اسید و وانیلیک اسید شد به طوری که محتوای وانیلیک اسید و کافئیک اسید به ترتیب نسبت به شاهد 8/188 و 143 درصد افزایش داشته است.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of drought stress on vanilic acid and caffiec acid in the Thyme medicinal plant (Thymus vulgaris L.)
Authors
Abstract
Thyme is an important medicinal plant species That in cases of health and pharmaceuticals, food, cosmetics, especially in an economy without reliance on oil is a special place. To evaluate the effect of drought stress on phenolic compounds caffeic acid, vanillic acid, herb thyme, experimental greenhouse in a completely randomized design with three replications in 2013 at the Imam Khomeini International University was performed. Phenolic compounds by high performance liquid chromatography (HPLC) were measured. Statistical analysis showed that stress increases the amount of caffeic acid and vanillic acid, caffeic acid, vanillic acid, so that the ratio contents of the control, respectively 188.8 and 143 percent.