اثر عصاره آبی بذر زیره سبز (Cuminum cyminum) و رازیانه ( Foeniculum vulgar.L) بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ای قدومه ( Alyssum mountai ) و کاهو (Lectuca virosa)
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و تکنولوژی بذر، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده
به منظور بررسی اثر عصاره آبی بذرزیره سبز و رازیانه بر برخی شاخص های جوانه زنی و زشد گیاهجه ای قدومه و کاهو آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در 3 تکرار، در سال 1392 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی شاهد، انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل عصاره آبی در سه سطح شاهد (آب مقطر)، زیره و رازیانه و بذرهای در گیاه کاهو و قدومه بود. نتایج حاصل از برهم کنش اثر عصاره آبی و گیاهان کاهو و قدومه بر سرعت و میانگین مدت جوانه زنی معنی دار شد. درصد جوانه زنی تحت تاثیر عصاره آبی و نوع گیاهان قرار گرفت. میزان جوانه زنی در عصاره آبی رازیانه کمتر از زیره و شاهد(آب مقطر) بود، همچنین نتایج نشان داد در هر 2 بذر کاهو و قدومه عصاره رازیانه باعث افزایش میانگین مدت زمان جوانه زنی و کاهش سرعت جوانه زنی شد. عصاره بذر زیره اثر معنی دار بر سرعت و میانگین مدت زمان جوانه زنی نداشت، اما باعث افزایش مدت و کاهش سرعت جوانه زنی در بذر قدومه شد. به طور کلی نتایج نشان داد عصاره رازیانه بر جوانه زنی هر 2 بذر کاهو و قدومه اثر بازدارنده دارد.
کلیدواژه ها
Title
Effects of T aqueous extracts of cumin (Cuminum cyminum) and fennel (Foeniculum vulgar) seed on germination of alyssum ( Alyssum mountain)
and Lettuce(Lectuca sativa)
Authors
Abstract
In order to evaluate the effect of aqueous extract of cumine and fennel seeds on germination of lettuce and alyssum an experiment was conducted factorially in completely randomized design with three replications in seed technology laboratory of college of Agriculture in Shahed University in 2014. Experimental treatments consisted of three aqueous extracts (control, Cumin and Fennel), and two seed lot ( alyssum and lettuce), respectively. The results y seed extract and seed. Germination percentage was lower fennel seed extract rather than to cumin and control treatment. Also the results showed that in both lettuce and alyssum, the fennel extract reduced germination rate and increased MGT. Cumin seed extract had not significant effect on germination rate and MGT of lettuce seed, however increased MGT and decreased germination rate of alyssum. Totally the results indicated that fennel seed extract had inhibitory effect on both alyssum and lettuce seed.