اثر کمبود آب بر محتوای کلروفیل برگ و عملکرد ماش

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (214.92 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده
کمبود آب یکی از مهمترین عوامل محدود کننده تولید گیاهان در مناطق خشک و نیمه‌خشک می‌باشد. بنابراین، آزمایشی در سال 1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه تبریز به صورت طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد تا اثر تیمارهای مختلف آبیاری (I4 ، I3، I2،I1 به ترتیب آبیاری پس از 70، 100، 130 و 160 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A ) روی محتوای کلروفیل و عملکرد ماش مورد ارزیابی قرار گیرد. نتایج نشان داد که شاخص محتوای کلروفیل با افزایش محدودیت آب آبیاری تا فاصله پس از 100 میلیمتر تبخیر از تشتک کلاس A تغییری نداشته است، ولی با افزایش کمبود آب به طور قابل توجهی کاهش یافت.در مقایسه، با افزایش محدودیت آب عملکرد‌‌‌های بیولوژیکی و دانه به صورت خطی افت پیدا کردند که میزان این افت برای عملکرد بیولوژیکی بیش از عملکرد دانه بود.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of water deficit on leaf chlorophyll content and yield of mung-bean
Authors
Abstract
Water deficit is one of the most important limiting factors for crop production in arid and semi-arid regions. Thus, a field experiment was carried out as RCB design with three replications in 2013 to assess the effect of different irrigation treatments (I1, I2, I3 and I4: irrigation after 70, 100, 130 and 160 mm evaporation from class A pan, respectively) on chlorophyll content and yield of mung-bean. Results showed that chlorophyll content index was not changed with increasing water limitation up to irrigation after 100 mm evaporation, but thereafter considerably decreased as water deficit severed. In comparison, biological and grain yields linearly decreased with increasing water deficit, reduction of biological yield was greater than grain yield.